Kamničanom se ni izšlo

  Posojilnica Dob – Calcit Volleyball  3:2 (23, 19, -23, -16, 13)

  Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 300, sodnika: Vedriš in Milinović (oba Hrvaška).

  Posojilnica Dob: Krasnevski 2, Hruška 1, Palgut, Weber – libero, Wohlfahrsttter 12, Pavlović 9, Mlynarčik 4, Grut 16, Pušnik 8, Koncilja 15, Thaller 1. Trener: Matjaž Hafner.

  Calcit Volleyball: Smrekar, Hribar – libero, Novljan, T. Štern 17, Štalekar 11, Vidmar, Štembergar Zupan 19, Brulec 3, Lakner 4, Kotnik, Ž. Štern 16, Videčnik 6. Trener: Marko Brumen.

  Slovenski pokalni zmagovalci si v srednjeevropski ligi še niso zagotovili nastopa na zaključnem turnirju, da bi ga potrdili, bi morali na turnirju v Pliberku v dveh tekmah osvojiti vsaj dve točki. Do njih so skušali priti že na današnji tekmi proti domačinom turnirja, ki so do zdaj v srednjeevropski ligi odigrali le štiri tekme, izgubili so le z Innsbruckom, vodi pa jih slovenski trener Matjaž Hafner, v ekipi pa je pet slovenskih odbojkarjev. Tudi reprezentančna blokerja Danijel Koncilja in Uroš Pavlović.

  Začetek tekme je pripadel domači ekipi, ki je tudi po zaslugi Slovenca Nejca Pušnika na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo štirih točk, vendar so kamniški odbojkarji na servis Andreja Štembergar Zupana ob drugem vodili za štiri točke. Vodili so tudi še z 19:15, toda slovenski reprezentančni dvojec Pavlović in Koncilja, slednji s servisom, je poskrbel za izenačenje na 22. točki. Sledila je napaka Koncilje na servisu, izenačenje Petra Wohlfahrsttterja, napaka na servisu Jana Brulca in še četrta točka Nejca Pušnika za vodstvo domače ekipe z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu so ves čas prevladovali varovanci Matjaža Hafnerja, Kamničani so popustili na sprejemu, tudi v napadu in bloku. V prvem nizu so z blokom kar šestkrat zaustavili napad domače ekipe, v drugem le enkrat, zato pa so na drugi strani mreže največ težav gostom iz Kamnika povzročili slovenski igralci. Pušniku, Pavloviću, Koncilji, ki je v igro vstopil ob koncu prvega niza, se je pridružil še Andrej Grut. Soboški odbojkar, ki že vrsto le igra za ekipo iz Doba, je bil ob 88-odstotni uspešnosti v napadu nerešljiva uganka za kamniške odbojkarje, ki so ob drugem tehničnem odmoru zaostajali že za šest točk.

  Tudi začetek tretjega niza je bil v znamenju slovenskih odbojkarjev v dresu Posojilnice Doba, ki so s točko Pušnika povedli 9:4. Na krilih Žige Šterna so Kamničani na deveti točki izid izenačili, z asom Saše Štalekarja pa povedli 12:10. Pred vstopom v končnico niza je bolje kazalo domači ekipi, ki je z asom Pavlovića vodila 20:18, toda po polminutnem odmoru Marka Brumna in servisih Jureta Laknerja so calcitovci dosegli štiri točke zapored, Žiga Štern pa je izkoristil drugo zaključno žogo za prvi niz Calcit Volleyballa.

  Četrti niz je minil v znamenju Kamničanov, ki so v vseh elementih igre nadigrali Dobljane. Že na drugi tehnični odmor so odšli s prednostjo sedmih točk, s svojimi servisi se je izkazal Tonček Štern, do konca četrtega niza so calcitovci dosegli kar 14 asov, zmago pa četrtem nizu, s tem pa tie-break pa je potrdil Štalekar, ki se je izkazal s petimi bloki. V njem so bili bolj zbrani odbojkarji Posojilnice Doba, ki so na menjavo strani odšli s točko prednosti, čeprav so pred tem zaostajali za dve točki (5:7). Tudi v končnici niza so bili bolj zbrani Hafnerjevi varovanci, ki so preko Gruta in asom Koncilje prišle do dveh točk, Kamničani so se morali zadovoljiti s točko. Z njo si še niso zagotovili nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, toda po današnji zmagi Mladosti proti Spartaku Myjavi so še korak bliže svojemu cilju.

  .V soboto bo ob 19. uri v Pliberku na sporedu ponovitev finala pokala Slovenije, saj se bo Calcit Volleyballa pomeril z ACH Volleyjem, v nedeljo pa Ljubljančane čaka še tekma s Posojilnico Dobom.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji