Dobra popotnica za Branik

  Calcit Volleyball – UOK Vital Ljubljana 3:0 (20, 11, 17)

  Ljubljana – Športna dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 50, sodnika: Atanasov in Kern (oba Kranj).

  Calcit Volleyball: Grudina 15, Božič, Vrhovnik, Igličar 11, Forštnarič, Kostić, Hribar, Jerala – libero, Turk 6, Potokar 9, Koleva 11, Van de Vyver 1. Trener: Gašper Ribič.

  UOK Vital Ljubljana: Mijoč, Vogrič 4, Handanović 3, Čotar, Dolenc – libero, Zaplotnik 6, Pavič 6, Janežič – libero, Arnež 5, Flego 2. Trener: Gregor Rozman.

  V rednem delu državnega prvenstva so calcitovke obakrat premagale Vital Ljubljano, na prvi tekmi so izgubile niz, modro skupino pa so začele z minimalno zmago v Novi Gorici. Vitalovke so v prvem krogu modre skupine v svoji dvorani, v kateri so bile danes gostujoča ekipa, morale priznati premoč Novi KBM Braniku, zanje so bile premočne tudi aktualne državne prvakinje.

  Do prvega tehničnega odmora v uvodnem nizu sta obe ekipi naredili veliko število lastnih napak in šele na servis Kaje Turk, ki je dosegla tudi asa, so calcitovke prišle do prve večje prednosti (14:7), razlika sedmih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. V nadaljevanju so tokratne domačinke na Galjevice dopustile, da so se jim vitalovke približale na dve točki zaostanka (18:20), da pa do preobrata le ni prišlo, sta poskrbeli Slavina Koleva in Tina Grudina, ki je tudi končala niz.

  Drugi niz se je začel s petimi zaporednimi točkami odbojkaric Calcita, ki so vso tekmo igrale v postavi Ilka van de Vyver, Monika Potokar, Slavina Koleva, Tina Grudina, Kaja Turk, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala, so po dveh uspešnih napadih Potokarjeve vitalovkam pobegnile že za deset točk (12:2), s čimer je bil niz praktično odločen. Navkljub visokemu vodstvu varovanke Gašperja Ribiča niso popuščale, z boljšim servisom, blokom in bolj učinkovitim napadom so nasprotnicam prepustile le enajst točk, visoko zmago je potrdila Urška Igličar.

  V tretjem nizu so vitalovke z domačo ekipo držale korak do prvega tehničnega odmora, ko so zaostajale za točko, toda Igličarjeva je z dvema dobrima napadoma Calcitu priigrala štiri točke prednosti (11:7). S kar štirimi lastnimi napakami so gostje na drugi tehnični odmor odšle že z zaostankom šestih točk, in čeprav so se z dvema zaporednima točkama Ane Zalotnik calcitovkam še približale na tri točke zaostanka (14:17), je bilo to vse, kar jim je na tej tekmi še uspelo. V končnici niza so državne prvakinje dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo z asom Potokarjeva ter se zasluženo veselile prvih treh točk v modri skupini.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: Z izjemo dela uvodnega niza, ko smo naredili nekaj preveč lastnih napak, smo tokrat lahko zadovoljni s svojo igro. Igralke so se držale dogovora in tekmo odigrale tako, kot jo proti takšnim nasprotnicam morajo. Ves čas smo držali dober sprejem, tudi v drugih elementih igre smo igrali dobro. Vsekakor je to dobra napoved za sredin derbi z Branikom. Skrbi me le, da je Elena Kučej spet zbolela, prav tako je petkov trening izpustila Olivera Kostić, zato danes nismo želeli ničesar tvegati. Na srečo imamo dovolj enakovrednih igralk.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji