Najprej Vital, nato Branik

  S porazoma v Budimpešti na tretjem turnirju srednjeevropske lige so si slovenske državne prvakinje nekoliko otežile uvrstitev na zaključni turnir. Za zanesljivo uvrstitev so morale v torek premagati zagrebško Mladost, ki bi jih še lahko prehitela na prvenstveni lestvici. Ob nekaj težavah v uvodnem nizu, so v nadaljevanju calcitovke le prikazale boljšo igro, v napadu je bila učinkovita Olivera Kostić, tako da je bila druga tekma zadnjega turnirja rednega dela tekmovanja v srednjeevropski ligi z madžarsko ekipo Teva Gdll le še formalnost.

  Na turnirju v Budimpešti smo prvič igrale z Ilko van de Vyver, zato nam ni bilo lahko igrati, saj se z njo še nismo poznale. Mislim, da gre prav tu iskat vzroke poraza na obeh tekmah, sicer pa menim, da smo boljši od obeh ekip. Želim si, da bi na zaključnem turnirju v polfinalu igrale z Bekescsabaijem. Takrat bomo z Van de Vyverjevo že uigrane in verjamem, da bo to druga zgodba. Dobro, s porazoma smo si nekoliko otežile zadevo, vendar smo na obeh domačih tekmah le potrdile svojo kakovost in se zasluženo uvrstile na zaključni turnir, je o turnirju v Tivoliju dejala Kostićeva, ki je skušala pojasniti vzroke za velika nihanja svoje ekipe. V uvodnem krogu modre skupine so tako šele v petem nizu strle odpor GEN-I Volleyja, v soboto jih čaka obračun z Vitalom Ljubljano.

  Že vso sezono zelo veliko treniramo, potem je tu še veliko število tekem, tudi potovanj. V zadnjem mesecu smo imele številne tekme, potem je bila tu, kot rečeno, še menjava organizatorke igre in vse to se pozna na igri. Modro skupino smo začele z zmago, resda minimalno, vendar smo bile utrujene od poti iz Budimpešte. V soboto nas torej čaka nova tekma. Kakovost je na naši strani, kar bo treba dokazati na igrišču. Mislim, da bo zdaj nekoliko lažje, saj se bomo lahko bolj osredotočile le na državno prvenstvo, tudi uigranost z van de Vyverjevo bo vse boljša.

  Liga prvakinj je za calcitovke že preteklost, kako uspešno bodo izkušnje iz tega tekmovanja prenesle v domače prvenstvo, bo pokazalo nadaljevanje sezone.

  Žal smo v ligi prvakinj imele najtežjo možno skupino, težja skorajda ni mogla biti. Žal smo ostale brez želenega niza, toda za nami je prvo leto igranja v tako kakovostnem tekmovanju, za vse nas je bilo to nekaj novega, toda pridobile smo veliko novih izkušenj, ki nam bodo še kako prav prišle v nadaljevanju prvenstva, ko se bo odločalo o naslovu državnih prvakinj. Za zdaj smo za Novo KBM Branikom, vendar se to lahko tudi obrne, meni 24-letna korektorica, ki je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazala, da je prava okrepitev slovenskih državnih prvakinj.

  Tekma z vitalovkami, v letošnji sezoni so jih calcitovke že dvakrat premagale, bo v dvorani na Galjevici. V prvem krogu so varovanke Gregorja Rozmana nudile dostojen odpor Novi KBM Braniku, ki bo že prihodnjo sredo naslednji nasprotnik aktualnih državnih prvakinj.

  Pari 2. kroga 1. DOL za ženske – modra skupina

  Sobota, 13. februar: Calcit Volleyball – Vital Ljubljana (ŠD Galjevica, 19:00), Luka Koper – Nova KBM Branik (OŠ Koper, 18:00), Braslovče – GEN-I Volley (OŠ Braslovče, 19:00).

   

  Lestvica:

  1. Nova KBM Branik    1  1  0  3:0  13  (10)

  2. Calcit Volleyball       1  1  0  3:2  10   (8)

  3. GEN-Volley             1  0  1  2:3   7   (6)

  4. Luka Koper             1  0  1  0:3   4   (4)

  5. Braslovče                1  1  0  3:0   3   (0)

  6. Vital Ljubljana          1  0  1  0:3   2   (2)

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji