Kamničanke začenjajo na Bledu

  Že predlani in lani kamniške odbojkarice prvi dan priprav niso preživele v dvorani ali na atletskem stadionu, podobno bo tudi letos. S trenerjem Gašperjem Ribičem in njegovim pomočnikom bodo s pripravami začele v adrenalinskem parku na Bledu.

  Z normalnim delom priprav začenjamo jutri dopoldne, ko bo več časa namenjeno telesni pripravi. Tudi sicer bomo prvi teden več časa preživeli zunaj, tudi na mivki in šele prihodnji teden bomo popoldanski del treningov preživeli v dvorani, dopoldnevi pa bodo namenjeni kondicijskemu delu, ki bo v rokah Daliborja Todoroviča, ki je bil tudi sam odbojkar, zdaj pa deluje na tem področju, tako da se bova z Aljošo Jemcem lahko več posvetila samo odbojkarskemu delu, je pred današnjim zborom na Bledu povedal Ribič, ki bo že sredi tedna s slovensko moško reprezentanco odšel na zaključni turnir evropske lige na Poljsko.

  In kako je z igralskim kadrom? Še vedno so edine novinke brazilska organizatorica igre Cecilia Aragao, ki se bo ekipi pridružila pozneje ter nadarjeni slovenski igralki, blokerka Tina Grudina iz Go Volleyja in sprejemalka Kaja Turk iz ljubljanskega Vitala. V ekipi ne bo več kapetanka Tamare Borko, ki je končala z aktivnim igranjem, Američanke Mekane Barnes, slovenske reprezentantke Lane Ščuke, ki odhaja v Modeno in organizatorice igre Zale Kranjc.

  Na sprejemu imamo za zdaj le dve igralki, Petro Vrhovnik in Kajo Turk, tako da smo še vedno v fazi iskanja okrepitev. To je zdaj v rokah vodstva kluba. Poleg sprejemalskega mesta se bomo verjetno morali okrepiti še na blokerskem in korektorskem mestu. Vsa ta igralna mesta so za zdaj še odprta, kar pomeni, da imamo rešeni le mesto podajalke, kjer sta Božičeva in Aragaova ter mesto proste igralke, kjer bo ob Meti Jerali še Ana Katarina Hribar. Sicer pa so v ekipi še Urška Igličar na mestu korektorice ter tri blokerke, Elena Kučej, Tina Grudina in Maja Forštnarič, je o trenutnem izboru igralk, ki jim ima na voljo, dejal trener Kamničank.

  Do začetka državnega prvenstva, v prvem krogu bodo Kamničanke, 3. oktobra, gostile odbojkarice iz Braslovč, odigrale tudi vrsto pripravljalnih tekem. Nasprotnice trenutno še niso znane, možni sta gostovanji v Italiji in Nemčiji, kar bo odvisno tudi od tega, koliko njihovih igralk bo za slovensko izbrano vrsto igralo na evropskem prvenstvu v Belgiji in Nizozemskem.

  Zelo blizu dogovora smo za turnejo po Italiji, pogovarjamo se tudi z Nemčijo, vendar nismo še ničesar potrdili. Počakati bomo morali na to, da do konca sestavimo ekipo in da vidimo, koliko naših igralk bo igralo na evropskem prvenstvu, kajti na takšne turneje z ekipo, ki potem v nadaljevanju sezone ne bo v ospredju, nima smisla hoditi. V vsakem primeru bomo skušali odigrati čim več močnih tekem, kajti letos je pred nami verjetno najtežja sezona v zgodovini kluba, je še dodal Ribič.

  Ob obeh domačih tekmovanjih, državnem prvenstvu in  pokalu Slovenije, bodo odbojkarice Calcit Volleyball igrale še v ligi prvakinj. V prvem krogu skupine B, bodo med 27. in 29. oktobrom, v ljubljanski dvorani Tivoli gostile poljski Atom Trefl iz Sopota, v skupini pa sta še turški VakifBank iz Istanbula in italijanska ekipa Igor Gorgonzola  iz Novare. Glede srednjeevropske lige pa ni še nobenih konkretnih novic.

  Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  Organizatorici igre: Mojca Božič, Cecilia Aragao.

  Sprejemalke: Petra Vrhovnik, Kaja Turk.

  Blokerke: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič.

  Korektorica: Urška Igličar, Klara Kregar.

  Prosti igralki: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji