Kamničanke s številnimi novinkami

  Čeprav bodo Kamničanke uradno s pripravami na novo sezono začele prihodnjo sredo, je trenutno večina že nekaj časa v polnem pogonu. Nekatere v dresu članske izbrane vrste, ki jo od 22. do 27. avgusta v Rotterdamu čakajo dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo ter nato od 10. do 17. septembra še svetovno prvenstvo do 23 let, ki bo v Ljubljani, druge pa v dresu mladinske reprezentance.

  Ker so v klubu v primerjavi z lansko sezono iz prve postave ostale praktično le tri igralke, bo to za nas nekoliko oteževalna okoliščina, saj se bomo v polni zasedbi zbrali šele po koncu svetovnega prvenstva do 23 let. Do začetka državnega prvenstva ne bomo imeli ravno veliko časa, da določene stvari postavijo na novo, toda po drugi strani me tega ni strah, saj imamo dobro ekipo, dobre posameznice, z dobrim pristopom in motivacijo, zato večjih težav ne pričakujem, je dejal Gregor Rozman, ki je v zadnjih dveh sezonah z velikim uspehom vodil odbojkarice VOLLEYBALLjubljane.

  Rozman, ki mu bo pri delu v kamniškem klubu pomagal Aljoša Jemec, je zadovoljen z razpletom v prestopnem roku. Ekipo so zapustile Belgijka Ilka van de Vyver, Bolgarka Slavina Koleva, prav tako za Calcit Volleyball ne bodo več igrale Mojca Božič, Meta Jerala, Olivera Kostić in Kaja Turk, novinke pa so ameriška podajalka Amanda Peterson, Eva Pogačar, ki se po dveh letih igranja za Zgornjo Gorenjsko vrača v matični klub, Katja Mihalinec, Helena Mijoč, Leja Janežič (vse VOLLEYBALLjubljana) in Manja Jerala (UOK Ljubljana).

  Čeprav je ekipa v primerjavi z lani doživela veliko sprememb, bo v novo sezono krenila optimistično in v zelo konkurenčni postavi. Vodstvo kluba je v celoti izpolnilo moje želje in pripeljalo igralke, ki sem si jih želel. Ekipa bo mlajša kot lani, a hkrati vseeno dovolj izkušena, tako da bomo lahko konkurenčni vsem ekipam v državnem prvenstvu, je prepričan Rozman.

  Kakovost Petersenove je za zdaj še težko oceniti, vendar sem zelo optimističen glede njenega prihoda. Prepričan sem, da bomo na podajalskem položaju konkurenčni, še še posebej zato, ker se je vrnila Eva Pogačar. Veliko sprememb bo tudi na sprejemalskem položaju, kjer bo od lanske sezone igrala le Pia Blažič. Vse druge bodo novinke, s tem, da bo Helena Mijoč namesto na mestu korektorke prvič igrala na sprejemalski liniji, na tem mestu bosta po potrebni lahko igrali tudi Urška Igličar in Eva Zatkovič, tako kot tudi mlada Manja Jerala, ki sicer lahko igra tudi na mestu blokerke. Prav na tem igralnem mestu bo še najmanj sprememb, saj bodo praktično vse tri blokerke, z izjemo Turkove, ostale v ekipi. Na mestu proste igralke pa se bo Pahorjevi pridružila Leja Janežič, je Rozman nekaj besed namenil še igralkam, na katere bo računal v novi sezoni.

  Tako kot že nekaj sezon zaporedoma, bodo tudi v novi Kamničanke igrale na štirih frontah. Ob obeh domačih tekmovanjih še v srednjeevropski ligi, v kateri bo letos 11 ekip, tudi češki Prostejov, tako da bo to tekmovanje še kakovostnejše ter v pokalu CEV. V šestnajstini finala jim je žreb namenil ekipo, ki bo v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakinj izgubila tekmo drugega kroga. To bo ali Minchanka Minsk iz Belorusije ali pa francoski Rocheville La Canet. Calcitovke bodo prvo tekmo igrale med 12. in 14. decembrom doma, povratna pa bo med 9. in 11. januarjem 2018 v gosteh.

  Calcit Volleyball v sezonin 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Peterson, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč, Manja Jerala.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorki: Urška Igličar, Eva Zatkovič.

  Prosti igralki: Maja Pahor, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji