V novo sezono z novima podajalcema

  Tako kot lani bodo tudi letos kamniški odbojkarji priprave začeli s paintballom pod vznožjem Velike planine. Trener Gašper Ribič, ki je v svoji prvi samostojni sezoni na klopi moške ekipe Calcit Volleyballa osvojil pokalno lovoriko in šele v peti tekmi končnice državnega prvenstva moral priznati premoč ACH Volleyja, bo svoje varovance zbral v ponedeljek na Kraljevem hribu.

  Upam, da se bo do ponedeljka vreme vsaj malce shladilo, če pa bo tako vroče, je možno, da načrt začetka priprav nekoliko spremenimo. Za zdaj ostaja, da začnemo s paintballom, nato pa bomo prvih 14 dni trenirali samo dopoldne. Glede na trenutne vremenske poteze bo to morda dobra poteza, saj bomo lahko kolikor toliko normalno trenirali. Do začetka prvenstva bomo imeli dovolj časa, je nekaj dni pred začetkom priprav dejal Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa.

  Kamničani tudi pred letošnjo sezono niso doživeli večjih sprememb v svojih vrstah. V ACH Volley sta prestopila Jan Brulec in Matic Videčnik, ob prihodu 20-letnega poljskega mladinskega reprezentanta Radoslawa Gila in povratnika Tineta Kvasa pa v ekipi tudi ne bo več Janija Konjedica.

  Ker je Brulec odšel v ACH Volley, Konjedicu pa bomo skušali poiskati drugo sredino, saj je zanj pomembno, da igra, smo na tem igralnem mestu pripeljali Gila in Kvasa, ki je že bil v klubu, z večino pa je tudi že igral. Letos bomo skušali odigrati več pripravljalnih, saj bomo imeli nova podajalca in predvsem Gil se bo moral uigrati z ekipo. Drugi so praktično isti, resda ostali brez Videčnika, zato pa smo zadržali Sašo Štalekarja še za eno leto, tako da imamo za zdaj tri blokerje, malce pa tudi razmišljamo, da bi pripeljali še enega, ampak odločitev še ni dokončna, je o igralskem kadru dodal Ribič.

  Prvo pripravljalno tekmo v novi sezoni bodo Kamničani igral proti kranjskemu Triglavu, datum še ni potrjen, v začetku septembra jih verjetno čaka turneja po Italiji, zagotovo pa bodo 23. gostili močan turnir v svoji dvorani. Ob aktualnemu slovenskemu državnemu prvaku ACH Volleyju bosta nastopili še najboljši avstrijski ekipi, Hypo Tirol Innsbruck in Posojilnica Aich/Dob.

  Tudi v letošnji sezoni bodo calcitovci igrali na štirih frontah, ob obeh domačih tekmovanjih, žreba za državno prvenstvo še ni bilo, še v srednjeevropski ligi in v pokalu CEV. Žal jim v pokalu CEV žreb spet ni bil naklonjen, saj se bodo v šestnajstini finala pomerili s francosko ekipo Ajaccio, v Mevzi pa bo letos 11 ekip. Prvič tudi Triglav, tako da bodo letos v tem tekmovanju igrale tri slovenske ekipe.

  Calcit Volleyball v sezoni 2017/18:

  Organizatorja igre: Radoslaw Gil, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji:Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner.

  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji