Kamničanke se spogledujejo z napredovanjem

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na zmago proti Novi KBM Braniku čakale vse od 9. maja 2016, ko so v peti finalni tekmi končnice 1. DOL za ženske še drugič zapored prišle do naslova slovenskih državnih prvakinj. Sledilo je obdobje prevlade bankirk, ki so v tem obdobju dvakrat prišle do pokalnega naslova, tudi decembra na zaključnem turnirju v Hočah, naslova državnih prvakinj, lani so dobile tudi medsebojni obračun v srednjeevropski ligi ter obe tekmi v drugem krogu pokala CEV.

  Tudi zato je bila nedeljska zmaga, ki je hkrati štela tudi za letošnje državno prvenstvo, toliko pomembnejša za kamniško ekipo, ki je do nje prišla predvsem zahvaljujoč dobremu servisu (ob sedmih asih so na svoj servis naredile le tri lastne napake) in odlični igri v bloku (13 blokov, kar pet jih je prispevala Tina Grudina). Na najboljši možni način pa so izkoristile odsotnost Ize Mlakar, najboljše igralke Nove KBM Branika.

  Čeprav smo vedeli, da Iza Mlakar ne bo igrala, smo v tekmo vstopili s pravim pristopom, kar je bilo najbolj pomembno. Se pa strinjam, da smo tokrat zelo dobro igrali na servisu in v bloku in tu se je naredila ta razlika, ki nam je prinesla zmago, se je nedeljske zmage svojih varovank dotaknil Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

  Očitno so Kamničanke novoletni premor dobro izkoristile. V tem obdobju je Rozman skušal pravo mero treninga in počitka. Trenutno nismo v optimalni formi, ampak še vedno dovolj dobri, da smo z zrelo, preudarno igro premagali Mariborčanke. Prav tako smo ta čas izkoristili za še boljšo uigranost z Bernardo Brčić. Vsekakor smo z vstopom v leto 2018 lahko zadovoljni. V Mariboru smo prišli do dveh zmag, kar bo dodatna spodbuda za našo ekipo pred nadaljevanjem sezone, je dejal trener Kamničank, ki se še niso sprijaznile z izpadom v pokalu CEV.

  Pred nami je nov derbi z Mariborčankami. Tudi v to tekmo bomo vstopili kot smo v nedeljsko, brez preračunavanj, kaj pa nam bo to prineslo, bomo videli v sredo zvečer. Ker se ekipi med sabo zelo dobro poznata, ne nazadnje bo to že naša četrta medsebojna tekma v slabem mesecu dni. Med nami ni skrivnosti, tako mi kot Mariborčanke poznamo slabosti nasprotne ekipe in njene prednosti, tako da je vse odprto. Prvi cilj bo dobiti tekmo s 3:1 ali 3:0, potem pa bomo videli, ali bomo uspešni tudi v zlatem nizu, je še dodal Gregor Rozman.

  Končne zmagovalke sredine tekme bodo v tretjem krogu pokala CEV najverjetneje igrale proti ruski ekipi Jenisel iz Krasnojarska, ki je na prvi tekmi drugega kroga na Finskem premagala HŠK Hmeenlinna s 3:0.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

   

  Komentarji