Iz Mokronoga z dvema zmaga

  Na prvi tekmi turnirju v Mokronogu so Novomeščani z 2:0 (14, 13) premagali domače odbojkarje. Veliko bolj zanimiv, predvsem pa izenačen je bil dvoboj med Calcit Volleyballom in Krko, ki se je sicer prav tako končala po dveh nizih. Obakrat so bili večinoma v vodstvu novomeški kadeti, toda v končnicah nizov so Kamničani stopili skupaj in prišli do minimalnih zmag. V prvem nizu z izidom 26:24, v drugem pa s 27:25. Veliko manj težav so imeli Kamničani na drugi tekmi, na kateri so priložnost dobili vsi igralci.

  Na prvi tekmi s Krko smo imeli nekaj več težav s sprejemom in prodornostjo v napadu, zato smo v obe končnici prišli z zaostankom, ampak fantje so pokazali kolektivni duh in v obeh nizih prišli do zmage. Na drugi tekmi proti Mokronogu so priložnost dobili vsi igralci, tudi na tej tekmi je bilo nekaj nihanj v naši igri, tudi neodločnosti, vendar smo v končnici le strli odpor domače ekipe. Zdaj imamo štiri točke, kar je lepa popotnica za nadaljevanje prvenstva, je po dveh zmagah v Mokronogu dejal Aleš Hribar, trener kadetov Calcit Volleyballa.

  V kvalifikacijski skupini C igra še Triglav Kranj, ki je bil v prvem krogu prost.

  V Mokronogu so za Calcit Volleyball igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Aljaž Horvat, Jakob Kutnar, Peter Kadunc, Žan Dolžan, Bor Rotar, Matija Lakner, Kristjan Krt in Jan Fink. 

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji