Kadetinje začele z zmagama

  Varovanke Tanje Božinović so največ težav imele na svoji prvi tekmi proti domžalskim vrstnicam, ki so v razburljivem uvodnem nizu naredile manj napak in bile v končnici bolj zbrane. V drugem so zaigrale veliko bolje ter zasluženo prišle do izenačenja, v tie-breaku pa so prišle do prve zmage v letošnjem državnem prvenstvu. V drugi tekmi so bile Kamničanke veliko boljše nasprotnice in zasluženo uvodni turnir končale z dvema zmagama.

  V prvem nizu je bilo še nekaj treme, od tu tudi preveč napak, vendar smo kljub temu igrali dobro. Nato smo v drugem in tretjem nizu le prišli do svoje igre, s katero smo nadaljevali tudi v drugi tekmi. Dekleta si zaslužijo vse pohvale za borbenost in vztrajnost. Čeprav so od lanske sezone ostale le tri kadetinje, druge so prišle iz kategorije starejših deklic, je v primerjavi z lani velik napredek. Prvi cilj je uvrstitev v A ligo, potem pa bomo videli, kako nam bo šlo, je po zmagi v domači dvorani dejala Tanja Božinović, ki bo s svojimi varovankami letos prvič igrala tudi v 3. DOL za ženske. Prvo tekmo bodo odigrale v soboto, 8. oktobra, v ŠD Lucija v Portorožu, nasprotnice pa bodo Pirančanke.

  Igranje v članski ligi bo dekletom prineslo nove izkušnje, kar bi jim lahko pomagalo pri uvrstitvi v svoji kategoriji. Res pa je, da lahko pride do pretreniranosti in to je tisto, na kar bo treba paziti, je še dejala Božinovićeva.

  Na turnirju v dvorani OŠ Toma Brejca so za Calcit Volleyballa igrale: Lana Žužek, Zala Špoljarič, Meta Ahačič, Nina Šmidovnik, Sara Sitar, Nika Koželj in libero Atena Gojak. V rezervi so bile: Neža Grošelj, Tia Košir, Suhadolčan Eva in Lara Bošeska.

  Izidi turnirja na OŠ Toma Brejca:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2016/2016_KAD/2016_kje/2016_kje_kval/2016_kje_kvC  Komentarji