Kadetinje pete v Innsbrucku

  Kadetinje Calcit Volleyballa so v svoji skupini premagale ekipi Alta Valsugana (Trentino I) z 2:0 (8, 23) in Liechtensteina z 2:0 (5, 4), izgubile pa so proti regionalni selekciji nemškega Tirola z 1:2 (-21, 16, -9).

  Žal na prvi močnejši tekmi s precej boljšim nasprotnikom ni šlo tako, kot bi si želeli, je bila pa zelo dobra tekma, z veliko borbe in dolgimi točkami, tekma, na kateri smo se od dobrega nasprotnika lahko še kaj naučili, je prvi del turnirja komentirala Božinovićeva.

  Kot drugouvrščena ekipa v skupini so se Kamničanke uvrstile med najboljših osem ekip. Na prvi tekmi so z 2:0 premagale Bayern iz Mnchna, v slovenskem obračunu z Vitalom so izgubile z 0:2, v tekmi za peto mesto pa so z 2:0 premagale ekipo Palavollo CS9.

  Proti Bayernu smo prikazali dobro igro, kar velja tudi za obračun z Vitalom, ki je nastopil z ekipo, ki igra v naši 2. DOL. Tekma je bila kakovostna, vitalovke pa so pozneje tudi slavile na turnirju. Sicer pa sem zelo zadovoljna s tem, kar so dekleta prikazale v Innsbrucku, kjer smo igrali pet tekem, od tega tri proti zelo dobrim ekipam. Za nas je bila to zelo dobra priprava za nadaljevanje sezone v državnem prvenstvu za kadetinje in starejše deklice. Priložnost so dobile vse igralke, veliko so se naučile v kratkem času, videle so, kje so glede na svoje sovrstnice iz drugih držav in napolnile baterije za nove izzive, je še dodala Tanja Božinović.

  Za kadetinje Calcit Volleyballa so v Innsbrucku igrale: Zala Špoljarič, Sara Sitar, Lana Žužek, Veronika Beznik, Nika Koželj, Atena Gojak, Patricija Porovne Černe, Klara Jeretina, Ana Pibernik, Lana Mujanovič in Meta Ahačič.

  Komentarji