Že jutri potrditi polfinale končnice

  Na sobotni tekmi v Kamniku so se Mariborčani domačinom dobro upirali le do drugega tehničnega odmora prvega niza in na začetku drugega, drugače pa je bilo vse v znamenju ekipe, ki jo vodi Marko Brumen. Premoč Kamničanov so potrdili tudi statistični podatki, saj so bili gostje iz Maribora boljši za en blok, zato pa so domači odbojkarji prevladovali na sprejemu, servisu in napadu. „Začeli smo sicer dobro, žal pa je bilo to tudi vse, kar nam je na tej tekmi uspelo. Ni nas bilo na sprejemu, ni nas bilo v napadu. To je bila ena naših slabših tekem v tem letu. Ali je bila to posledica naše prevelike želje ali posledica tega, da v zadnjih štirinajstih dneh nismo nič igrali, se bo pokazalo na jutrišnji tekmi. Četrtfinalnega obračuna še ni konec, prvo tekmo smo sicer izgubili, toda druga je še pred nami in na njej bomo, če nič drugega, skušali popraviti vsaj vtis s prve tekme,“ pred jutrišnjo tekmo v mariborski dvorani Tabor pravi Sebastijan Škorc, igralec in trener Lunos Maribora, ki v Kamniku po prvem nizu ni več stopil na igrišče.

  „Podobno kot Košenina sem imel tudi sam nekaj zdravstvenih težav, zato nisem več videl smisla, da nadaljujem z igro. Tudi zato, ker to očitno ni bil naš dan in so bili Kamničani premočni za nas. Dejstvo je, da imamo že nekaj časa zdravstvene težave. V Kamniku nas je bilo le devet, še od tega sva bila dva bolna. Upam, da bo glede tega jutri bolje. Predvsem pa si želim, da ne bomo pregoreli v svoji želji. Vemo, da se v četrtfinalu končnice igra na dve zmagi in naredili bomo vse, da, če nič drugega, Kamničanom nudimo čim bolj dostojen odpor. Mi smo še v fazi učenja. Z uvrstitvijo v končnico smo že presenetili, vendar moramo težiti k temu, da še izboljšamo svojo igro. Če jutri izgubimo, ne bomo prekinili s treningi, temveč se bomo že začeli pripravljati na prihodnjo sezono. Na končnico smo se sicer pripravljali, vendar vemo, kje je naš realni doseg. Seveda bi bilo lepo, če bi bili enakovredni nasprotniki Calcitu, ACH Volleyju, Panviti ali Salonitu, toda zavedati se moramo, da smo se še pred tremi meseci tresli, ali bomo sploh obstali v ligi. Nekaj je resničnost, drugo so želje,“ je še dejal nekdanji slovenski reprezentančni libero.

  Tudi na prvi četrtfinalni tekmi končnice je Brumen igral s skorajda vsemi svojimi igralci. Priložnosti tokrat ni dobil le Sergej Drobnič, prav veliko pa nista igrala niti Žan Novljan in Primož Vidmar, ki je v igro vstopil le na polovici uvodnega niza. Mladi Vidmar je imel pred časom nekaj zdravstvenih težav. „Dvakrat sem zbolel, imel pa sem tudi nekaj težav s kolenom in hrbtom,“ je o svojih težavah, ki so zdaj že preteklost, spregovoril 19-letni odbojkar iz Lašč pri Žužemberku, za katerega je to prva sezona v prvi slovenski članski odbojkarski ligi. Večja količina treningov in večje število tekem je, kot kaže pri njem, pustilo določene posledice. Sicer pa je z dozdajšnjim potekom sezone zadovoljen.

  „V rednem delu sezone in nato v modri skupini smo svoj cilj dosegli, prav tako smo bili uspešni na tekmi z Mariborom. Občutek imam, da se nam forma stopnjuje, vendar bo to treba dokazati s tekme na tekmo. Na prvi četrtfinalni tekmi proti Mariboru večjih težav nismo imeli, saj je bil pristop k tekmi pravi. S podobnim bomo morali v tekmo kreniti tudi na jutrišnji povratni tekmi. Enkrat smo se v Mariboru v letošnji sezoni že opekli. Takrat to še ni bilo usodno, zdaj bi imel poraz lahko večje posledice. Če nič drugega že to, da bi v soboto morali igrati še eno tekmo, namesto, da bi se lahko v miru pripravljali na polfinalne obračune. Zato bo treba od prve minute stopiti skupaj ter še enkrat potrditi, da smo boljši nasprotnik od Mariborčanov.“

  V letošnji sezoni slovenski mladinski reprezentant, ki v reprezentanci igra na mestu blokerja, v Kamniku pa na korektorskem položaju, ne igra prav veliko. Delno tudi zaradi že omenjenih zdravstvenih težav.

  „Čeprav ne igram prav veliko, nimam razloga za slabo voljo. Prepričan sem, da sem napredoval v svoji igri, saj tako dobro še nisem treniral, niti nisem še nikoli igral v tako dobri ekipi. Glede na to, da na mestu korektorja v klubu igra Tonček Štern, s katerim sva soigralca tudi v mladinski reprezentanci, je logično, da je v prednosti pred mano. Razlogov za slabo voljo torej ni, se pa v prihodnosti bolj vidim na mestu sprejemalca kot na mestu korektorja ali blokerja. Na mladinskem evropskem prvenstvu sem na tekmi proti Turčiji tudi že igral na tem mestu,“ o svoji igralski prihodnosti, vsaj kar se igralnega mesta tiče, razmišlja Vidmar, ki si želi, da bi tudi v prihodnji sezoni nosil dres Calcit Volleyballa.

  V primeru zmage bodo odbojkarji Calcit Volleyballa v polfinalu končnice igrali z zmagovalcem dvoboja Salonit Anhovo – Astec Triglav. Na prvi tekmi v Kanalu so s 3:0 slavili Kanalci, ki bodo zmago skušali ponoviti še v Kranju, toda na drugi strani mreže bodo Kranjčani zagotovo naredili vse, da si podaljšajo sezono najmanj do sobote.

  „Čeprav ima Triglav dobro ekipo in se lahko dobro upira Salonitu, ne verjamem, da lahko pride do presenečenja in da bo prišlo do tretje tekme. Prav tako ne na drugim dvema četrtfinalnima tekmama. Krka je doma resda lahko neugodna, toda vseeno mislim, da bo Panvita dokaj gladko premagala Krko tudi v gosteh, tako kot ACH Volley na Ravnah, čeprav je doma izgubil niz,“ se je Vidmar dotaknil še drugih treh povratnih četrtfinalnih tekem končnice državnega prvenstva.

   

  Lunos Maribor v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Nejc Zidar, Rok Zidar.

  Sprejemalci: Žiga Donik, Vasja Plesec, Tadej Bratina, Nejc Miklošič, Veno Gaube.

  Blokerji: Uroš Mlakar, Filip Uremovič, Gal Slaček, Tim Gašparin, Vid Koblar.

  Korektorji: Alan Košenina, Staš Virtič.

  Prosta igralca: Sebastijan Škorc, Tomo Dukarič.


  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Pari drugih četrtfinalnih tekem končnice 1. DOL

  Jutri: Lunos Maribor – Calcit Volleyball (ŠD Tabor, 19:30) – 0:3 (-20, -18, -13)*; Fužinar Metal Ravne – ACH Volley (dvorana OŠ Prežihov Voranc, 19:00) – 1:3 (-15, 21, -21, -15)*; Astec Triglav – Salonit Anhovo (ŠD Planina, 19:00) – 0:3 (-26, -19, -22)*; Krka – Panvita Pomgrad (ŠD Marof, 20:00) – 0:3 (-15, -23, -16)*.

  Opomba: * – izidi prvih tekem

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji