V Apeldoorn po osmino finala

  Kamničani so sodeč po zadnjih prvenstvenih in pokalnih tekmah dobro načrtovali formo, vprašanje je le, koliko bo utrujenost vplivala na njihove igre do konca leta, v katerem bodo igrali še pet tekem. Prva bo na sporedu že v sredo, ko bodo v Apeldoornu skušali potrditi zmago na domačem igrišču in se uvrstiti v osmino finala pokala challenge. Za preboj med najboljših šestnajst ekip v tem tekmovanju bodo potrebovali najmanj dva niza.

  Najbolj obremenjen igralec v naši ekipi je načeloma Jan Brulec, ob njem tudi Klemen Hribar, ki ima kot prosti igralec morda telesno vendarle manj telesnega napora, Brulca pa skušamo spočiti, kolikor se pač da. Ampak to, da bo naporno, smo vedeli že pred sezono, na voljo imamo 12 igralcev, zato smo se tudi prijavili v štiri tekmovanja, je pred gostovanjem na Nizozemskem dejal Marko Brumen, trener kamniške ekipe..

  Draisma Dynamo Apeldoorn je v zadnjem krogu nizozemskega prvenstva izgubila proti vodilni ekipi Lycurgus z 1:3 (21, -13, -15, -25), pred tem je s 3:0 (17, 16, 31) premagala Orion.

  O Apeldoornu smo pridobili nove podatke. V zadnjem krogu so v gosteh izgubili z vodilno ekipo nizozemskega prvenstva, ki je še brez poraza. Dobro je igral Michiel van Dorsten, ki v Kamniku proti nam ni igral, ker je bil poškodovan in bo dodana vrednost za njihovo ekipo, drugi so igrali v okviru pričakovanj. Če nam bo uspelo zaustaviti Van Dorstna, ki je visok 212 cm, imamo dobre obete, če se bo on razigral, se zadeve lahko zapletejo, je o pričakovanjih na povratni tekmi šestnajstine finala pokala challenge dejal Brumen, ki verjame, da bi se s svojimi varovanci lahko prebil v osmino finala.

  Mislim, da smo se sposobni uvrstiti v osmino finala. Doma resda, tako kot vse ekipe, igramo bolje, na Nizozemskem pa bomo morali biti resnično konkretni, odigrati bomo morali dobro tekmo, če bomo želeli zmagati. Drugače ne bo šlo.

  Kamniški odbojkarji so se v Apeldoorn podali z ljubljanskega letališča, tako da bodo zvečer že v miru trenirali in se dobro spoznali z dvorano. Pred 12 leti v takratnem pokalu Top teams so odbojkarji iz Apeldoorna v skupini dobili obe tekmi proti Kamničanom, pozneje so bili v tem tekmovanju tudi prvi. Vendar Apeldoorn ni več tako močan, kot je bil takrat, kar so kamniški odbojkarji dokazali že na prvi tekmi. Na njej so bili v kamniški ekipi najbolj razpoloženi Domen Kotnik s 17 točkami in brata Štern, Žiga je k zmagi prispeval 13, Tonček pa 12 točk.

  V primeru zmage bo Calcit Volleyball igral z zmagovalcem dvoboja med švicarsko ekipo Amriswill in ukrajinsko Lokomotivo iz Harkova. Obe tekmi bosta na sporedu v Švici, prva danes, povratna pa jutri. Če bodo napredovali Ukrajinci, in če bo napredoval tudi Calcit Volleyball, se bo zgodovina spet nekoliko ponovila, kajti tudi z Lokomotivo so Kamničani v sezoni 2002/3 igrali v takratnem pokalu Top teams, zdajšnjem pokalu , tako kot tudi z ekipo Draisma Dynamo Apeldoornom.

  Tekmo v Apledoornu bosta sodila Hrvatica Ana Stipaničev in Francoz Loic Queste.

  Komentarji