Izenačili so se z ACH Volleyjem

  Calcit Volleyball – Fužinar SijMetal 3:0 (21, 22, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Tovornik (Maribor) in Dugar (Kanal).

  Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 5, Ratek 10, Okroglič 5, Vidmar 14, Brulec 3, Lakner 10, Kotnik 2, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Fužinar SijMetal: Stravnik, M. Jež, Lednik, Šavc, Ranc, Tomaž 12, J. Jež 12, Milosavljević 8, Valentan 5, Rakić 8, Libnik – libero. Trener: Slobodan Nikolić.

  Kamniški odbojkarji, ki so v prejšnjem krogu nesrečno izgubili na derbiju z ACH Volleyjem, so proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstvene lestvice prišli do pričakovane zmage. Ravenčani so se v vseh treh nizih dobro upirali domači ekipi, ki je tudi tokrat igrala brez poškodovanega kapetana Andreja Štembergarja Zupana, ki so se, vsaj začasno, na prvem mestu izenačili z aktualnimi državnimi prvaki.

  Domači trener Gašper Ribič se je odločil, da bo tokrat odpočil svoj prvi blokerski par Sašo Štalekar in Matic Videčnik, priložnost sta dobila Žan Novljan in Jure Lakner, ki sta jo dobro izkoristila, zato pa so domačini v prvem nizu naredili preveč lastnih napak. Ravenčani so z blokom Mateja Tomaža povedli z 9:6, do preobrata pa je prišlo na servis Timoteja Ratka, prav po njegovi uspešni akciji v napadu pa je bilo 19:16 za domačo ekipo. V končnici niza so Kamničani prišli do šestih zaključnih žog, Domen Kotnik je izkoristil tretjo.

  Ravenčani so dobro začeli tudi drugi niz, v katerem so z asom Tomaža še enkrat pobegnili za tri točke (11:8), toda z blokom Laknerja so kamniški odbojkarji izid na 12. točki izenačili, po napaki Jureta Ježa pa so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Takšna je bila razlika tudi ob koncu niza, ki ga je zaključil Jure Okroglič, letošnja okrepitev Calcit Volleyballa.

  V tretjem nizu so Kamničani ob prvem tehničnem odmoru vodili s štirimi točkami prednosti, po uspešnem napadu Ratka pa je bilo že 21:14. Vse je kazalo na njihovo gladko zmago, vendar so se gostje vrnili v igro in skorajda poskrbeli za napeto končnico. S točko Nenada Rakića so se Kamničanom približali na 21:22, vendar je Okroglič domačinom prinesel servis, Lakner je nato dosegel as, tekma pa se je končala z napako Tomaža.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Na koncu je najbolj pomembna zmaga, s samo igro pa nisem najbolj zadovoljen, saj je bilo v njej preveč nihanj. Morda tudi zato, ker so priložnost dobili nekateri igralci, ki do zdaj niso ravno veliko igrali in je bilo nekaj težav z uigranostjo. Želel bi si, da bi takšne tekme dobili bolj gladko.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji