Calcit Volleyball – Fužinar SijMetal

  V kamniškem taboru so na poraz z Ljubljančani že pozabili. Čeprav so se morali zadovoljiti le s točko, so v oslabljeni zasedbi, manjkala sta poškodovani Andrej Štembergar Zupan in oboleli Žan Novljan, prikazali dobro igro. Na mestu korektorja se je izkazal tudi 21-letni Ratek, ki je do zdaj igral za drugo ekipo Calcit Volleyballa.

  Že odkar sem prišel v Kamnik, smo se pogovarjali za igranje v prvi ekipi, vendar sem si na začetku prve sezone poškodoval koleno, v drugi sezoni sem imel nato še operacijo tega kolena, kar me je na neki način zadržalo v drugi ekipi. Letos mi je končno uspelo. V primerjavi z drugo ligo je treningov nekaj več, kar ne predstavlja nobene težave. Veselijo me strokovno pripravljeni treningi na igrišču, pa tudi v fitnesu, največji preskok pa je po mojem mnenju v hitrosti igre. Vsaj to mi je na začetku predstavljajo največjo težavo, je o svojih začetkih v prvi kamniški ekipi povedal absolvent strojništva, ki se z odbojko ukvarja praktično šele peto sezono. Z igranjem je začel v srednji šoli, eno sezono je rekreativno dvakrat tedensko treniral v avstrijskem nižjeligašu, pred prihodom v Kamnik pa pol sezone v Panviti Pomgradu.

  Soigralce sem poznal že od prej, tako da ni bilo nobenih težav z vklapljanjem v ekipo. Z vsemi se zelo dobro razumemo, veliko je dobre volje, spodbujanja, ko pa je težko, ekipa stopi skupaj, je Ratek zadovoljen z vzdušjem v ekipi.

  Po poškodbi kapetana Andreja Štembergar Zupana je moral nase prevzeti težko breme na mestu korektorja. Svojo nalogo je proti ACH Volleyju opravil dobro, še zlasti potem, ko se je otresel začetne treme. Dosegel je 17 točk, od tega je štirikrat blokiral nasprotne igralce.

  Andreju želim čim hitrejše okrevanje, sicer pa smo proti ACH Volleyju v pripravljalnem obdobju igrali veliko tekem, tako da kakšne posebne treme ni bilo. Je pa res, na takšnih tekmah, še posebej derbijih, so začetki težki, škoda je, da smo tekmo izgubili. Ljubljančani so imeli v končnici nekaj več sreče, morda pa bo ta sreča na naši strani, ko bo šlo za bolj pomembne tekme, se je 201 cm visoki korektor dotaknil derbija s slovenskimi državnimi prvaki.

  Na papirju precej lažja tekma kamniško ekipo čaka v soboto, saj so Ravenčani z eno zmago trenutno na repu prvenstvene razpredelnice.

  Glede na trenutne izide je letošnja liga zelo izenačena, zato Ravenčanom zagotovo ne smemo podcenjevati. Toda s pravim pristopom tekme ne bi smeli izgubiti, kakovost je na naši strani, vendar bo treba v tekmo iti stoodstotno.

  O svojih načrtih v prihodnosti Ratek še ne želi govoriti. Za zdaj si želim prikazati čim več dobrih iger v prvi ligi, morda tudi v kakšni evropski tekmi, šele po koncu sezone pa bom videl, kje sem in kaj je dosegljivo, je v svojih pričakovanjih realen odbojkar iz Malega Brebrovnika pri Ormožu. Še v lanski sezoni je v drugi ekipi Calcit Volleyballa igral tudi njegov brat Gregor, ki bo verjetno končal s kariero.

  Ravenčani so si lani obstanek v ligi priborili v dodatnih kvalifikacijah. Jedro ekipe je ostalo isto, še vedno jih vodil Slobodan Nikolić, močnejši pa so za dva igralca iz Srbije, blokerja Nenada Rakića in sprejemalca Srđana Milosavljevića.

  V šestem krogu 1. DOL bo prva tekma na sporedu že danes, ko bo v Hočah gostoval SIP Šempeter. Jutri bo na sporedu le še tekma v Murski Soboti, kjer se bo Panvita pomerila s Salonitom, v nedeljo bo v Mariboru gostoval Triglav Kranj, prihodnji torek pa bo v dvorani Tivoli dvoboj trenutno vodilnih ekip na lestvici, ACH Volleyja in Krke.

  Pari 6. kroga 1. DOL za moške

  Petek, 4. november: Hoče – Šempeter (VŠD Hoče, 19.30), sobota, 5. november: Calcit Volleyball – Fužinar SijMetal (ŠD Kamnik, 19.00), Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo (dvorana OŠ I, 19.00), nedelja, 6. november: Maribor – Triglav Kranj (ŠD Tabor, 18.00), torek, 8. november: ACH Volley – Krka (ŠD Tivoli, 18.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji