Iz Pliberka s prepričljivo zmago

  Calcit Volley – Vegyesz Kazincbarcika   3:0 (20, 19, 17)

  Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

  Calcit Volley: Pereira 12, Hribar (L) 1, Golob (L), Novljan 5, Ratek, Gil 2, Vidmar 14, Okroglič 6, Štalekar 5, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 4, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

  Vegyesz Kazincbarcika: Dudas (L), Paez Diaz 1, Juhasz 7, Kozsla, Banai 5, Toronyai, Szabo 11, Milev 9, Arva, A. Gebhardt (L), Meszaros 5, N. Gebhardt 1. Trener: Daniel Oravec.

  Na prvi tekmi pliberškega turnirja srednjeevropske lige so kamniški odbojkarji proti domači ekipi Posojilnica Aich/Dob zapravili vodstvo z 2:0 v nizih, z osvojeno točko pa naj bi si zagotovili najmanj tretje mesto po rednem delu tekmovanja. Toda ne po pravilih srednjeevropske lige, kjer piše, da mesto na lestvici določa število zmag in ne število točk. Tako so bili pred današnjo tekmo s Kazincabriko navkljub dvema točkama manj pred Kamničani odbojkarji iz Doba.

  Večino prvega niza so bili v vodstvu kamniški odbojkarji, ki so tudi prvi prišli do treh točk prednosti (14:11), takšna pa je bila njihova prednost po uspešnem napadu Primoža Vidmarja ob drugem tehničnem odmoru. Najbolj razpoloženi igralec madžarske ekipe David Szabo je soigralce pred vstopom v končnico niza še približal na točko zaostanka (18:19), vendar sta bila nato Maxson Pereira in Jure Okroglič najbolj zaslužna zato, da so Kamničani povedli z 1:0 v nizih.

  Tudi v drugem nizu so bili varovanci Gašperja Ribiča boljši nasprotnik, v bloku je prevladoval Sašo Štalekar, v napad pa sta bila razpoložena Maxson Pereira in Primož Vidmar, na sprejemu pa sta bila zanesljiva Klemen Hribar in Jure Okroglič. Do izida 11:10 so madžarski odbojkarji še držali korak s slovenskimi, ki so nato s točko Žana Novljana pobegnili na 17:12. Še bližje vodstvu z 2:0 so bili po bloku Štalekarja za 21:15, najvišji igralec tekme pa je tudi končal drugi niz.

  Kamniški odbojkarji so tretji niz začeli z vodstvom 6:0, na servisu je bil Radoslav Gil, s tem pa je bilo vprašanje zmagovalca odločeno, kajti visokega vodstva niso več zapravili. Madžarski odbojkarji so se jim najbolj približali pri izidu 6:10, toda kot je bil razpoloženi Vidmar uspešen za povečanje vodstva na 20:13, je bil tudi ta niz praktično odločen. Tudi v končnici niza so bili slovenski podprvaki veliko boljši nasprotnik, zmago pa je potrdil Žan Novljan.

  Calcit Volley je z današnjo zmago začasno prevzel prvo mesto na lestvici, toda zaradi nerazumljivega pravila, da o končnem mestu na lestvici odloča število zmag in ne število osvojenih točk, bodo redni del tekmovanja najverjetneje končali šele na četrtem mestu. ACH Volleyj, ki ima z dvema tekmama manj trenutno dve točki manj, bo na zadnjem turnirju v dvorani Tivoli gostil Triglav Kranj in Košice, trenutno tretjeuvrščena ekipa Mladost Zagreb, ki ima na tretjem mestu tri točke manj, bo v svoji zadnji tekmi v hrvaškem obračunu gostila Mladost Kaštelo, medtem ko Posojilnico Dob s kar petimi točkami in tekmo manj čaka še tekma s Kazincbarciko.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Danes smo odigrali dobro tekmo od začetka do konca, naredili manj napak kot na petkovi tekmi s Posojilnico Dobom, medtem ko so nasprotniki predvsem na servisu veliko grešili. Veseli me, da smo bili danes boljši v tistih elementih igre, v katerih smo bili včeraj nekaj slabši, to pa je bilo dovolj za zmago.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji