Od Toursa do Toursa

  Kamničani so tudi gostovanje v Kanalu opravili z odliko in se domov vrnili brez izgubljenega niza. Brez večjih težav so med tednom doma opravili tudi s Panvito Pomgradom.

  Obe tekmi, tako s Sobočani kot Kanalci, sta bili za nas dobrodošli, ker smo imeli v zadnjem času nekaj manjših težav s poškodbami. Mislim, da smo v sredo odigrali dobro tekmo, v soboto še boljšo in upam, da bomo proti Toursu odigrali eno boljših tekem v tem obdobju. Seveda, Tours bo drugačna ekipa, kot sta Salonit in Panvita, vendar gremo vseeno z optimizmom v Francijo in bomo skušali že na prvi tekmi iztržiti čim več, je pred gostovanjem v Franciji popolnoma miren Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa.

  Nekdanji evropski prvak iz leta 2005, ki se lahko pohvali tudi s šestimi naslovi francoskih državnih prvakov, zadnjič so domače prvenstvo osvojili predlani, trenutno ni tako močan kot pred leti. V domačem prvenstvu je po sedmih odigranih tekmah s tremi porazi, v soboto so v derbiju s Paris Volleyjem po hudem boju izgubili z 0:3 (-25, -23, -28) in štirimi zmagami na četrtem mestu.

  Tours je ekipa, ki je dolgo igrala v ligi prvakov, v svojih vrstah ima veliko dobrih igralcev, vendar mislim, da ne gre več za tako kakovostno ekipo, kot v obdobju petih, desetih let nazaj. Mislim, da se bo z njimi dalo igrati, kako močni pa so v resnici, bomo videli na tekmi. Predvsem bo pomembno, kako bomo mi igrali, da tekmo odigramo čim bolje in se na njej kaj naučimo.

  Trener Kamničanov meni, da bo zelo pomembno, kako uspešni bodo njegovi varovanci na sprejemu, veliko bo odvisno tudi od začetnega udarca.

  Vsekakor bosta servis in sprejem zelo pomembna, so pa še druge malenkosti, ki jih bomo moral odigrati dobro. Pomembno bo, da bomo v težkih položajih v napadu skušali iskati dobre rešitve, morali bomo biti disciplinirani v bloku in obrambi. Treba se bo boriti za vsako točko, v napadu pa čim hitreje. Veseli me, da smo v Kanalu zelo dobro delovali na prvem tempu in tudi v Toursu bomo potrebovali pomoč blokerjev, saj bo tako napadalcem iz cone štiri, dva in ena tako lažje. Veseli me, da smo spet prišli do svoje igre, je dodal Ribič.

  Za Tours je v v sezoni 2002/3 igral nekdanji slovenski reprezentant Jasmin Čuturič, v ligi prvakov pa se je v sezoni 2011/12 dvakrat premagal ACH Volley. V svojih vrstah imajo francoskega reprezentančnega prostega igralca Huberta Henna ter kar osem tujih odbojkarjev, Španca Guillerma Hernana Rupereza, Čeha Davida Konečnyja, Kanadčana Ryleyja Barnesa in Daniela Jansena Vandoorna, Avstralca Adama Whita, Nemca Philippa Collina, Brazilca Levija Alvesa Cabrala in Luksemburžana Chrisa Zuidberga.

  Za Kamničane bo decembrsko obdobje zelo naporno, kajti po gostovanju v Franciji, bodo v soboto doma igrali s Hočami, nato jih prihodnjo sredo čaka lokalni derbi s kranjskim Triglavom, pred povratno tekmo s Toursom, ki bo njihova zadnja v letu 2016, pa v soboto, 17. decembra, še derbi z ACH Volleyjem v Kamniku.

  Morali bomo najti pravo mero treninga in počitka, ker tekme si sledijo ena za drugo, tu je še potovanje v Francijo, kar tudi vzame nekaj energije. Kaj veliko časa za popravljanje napak ne bo, kot stojimo, stojimo, skušali bomo do zadnje decembrske tekme igrati čim bolje, potem pa bo tudi čas za kakšne popravke in za to, da bi dodali še kaj novega v naši igri. V sezoni so vzponi in padci in normalno je, da ne moreš vso sezono igrati na najvišji ravni, vendar upam, da bomo ta del lepo zaključili in se v miru pripravimo na drugi del sezone, ki bo najbolj pomemben. Takrat se bo odločalo o pokalnem zmagovalcu, državnem prvaku, pa tudi srednjeevropske lige ne smemo zanemariti, je še dejal Ribič.

  Tekmo v Franciji bosta sodila Srb Nenad Davidović in Grk Ioannis Ioannidis.

  Tours v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Guillermo Hernan Rupurez, Thomas Nevot.

  Sprejemalci: Chris Zuidberg, Ryley Barnes, Adam Whihte, Stanislas Rabiller, Levi Alves Cabral, Antoine Fleury.

  Blokerji: Quentin Jouffroy, Daniel Jansen Vandoorn, Philipp Collin.

  Korektor: David Konecny.

  Prosta igralca: Hubert Henno, Martin Masson.

  Trener: Giampaolo Medeim pomočnik trenerja: Thomas Royer.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Maxson Guilhermo Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

   

  Komentarji