Do devete zmage v sezoni

    Za večino odbojkaric Calcit Volleyja II se je leto 2018 na odbojkarskih igriščih začelo že minulo soboto, ko so na mladinskem državnem prvenstvu na turnirju v OŠ Toma Brejca osvojile končno peto mesto.

    Dobro formo so potrdile tudi v članski konkurenci, saj so v prvem nizu ves čas prevladovale na igrišču ter niz brez večjih težav dobile. Nekaj več težav so imele v drugem nizu, v katerega so vstopile preveč lagodno, to pa je bil tudi razlog, da so domačinke prišle do petih točk prednosti. Toda v nadaljevanju so se le zbrale, prikazale veliko boljšo igro in tudi drugi niz dokaj prepričljivo rešile v svojo korist. Tudi v tretjem nizu je bilo vse v znamenju gostujoče ekipe, ki je v Brestanici igrala brez Nike Marolt in Ane Špoljarič, navkljub bolezni pa je soigralkam pomagala Zala Špoljarič.

    S tekmo v Brestanici sem zadovoljen, saj smo jo, z izjemo začetka drugega niza, odigrali dokaj prepričljivo. Za nas bo pomembno, da pridemo do zmage tudi v prihodnjem krogu, ko bomo gostili Novo mesto, da bi v čim boljši formi pričakali tekme z našimi neposrednimi konkurenti za visoko mesto na prvenstveni lestvici, je po zmagi v Brestanici dejal Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II.

    Za Calcit Volley so igrale: Zala Špoljarič, Tjaša Gadža, Neža Grošelj, Lara Bošeska, Nives Juhant, Nina Salkič, Meta Ahačič, Ana Katarina Stavbar, Lana Žužek, Sara Sitar in Atena Gojak.

    Komentarji