Iz Avstrije še s tretjo zmago

  Union Raiffeisen Waldviertel – Calcit Volley 0:3 (-22, -22, -21)

  Zwettl – Športna dvorana Zwettl, 270 gledalcev, sodnika: Juraček, Vittorini-Lisa (oba Slovaška).

  Union Raiffeisen Waldviertel: Hahn, Plizga 2, Siwczyk 5, Schober 2, Bartoš, Tille – libero, Gabdullins 22, Boff 10, Peciakowski, Berger 2, Keller 1.  Trener: Zdenek Šmejkal.

  Calcit Volley: Pereira 15, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 10, Ratek, Gil 2, Vidmar , Okroglič 10, Štalekar 8, Kvas , Lakner, Štembergar Zupan 14. Trener: Gašper Ribič.

  Kamniški odbojkarji so uvodni dve tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v Zwettlu opravili z odliko in navkljub temu, da trener Gašper Ribič ni mogel računati na vse svoje varovance, obe tekmi zmagali. V petek so s 3:0 (14, 19, 21) premagali KDS Šport Košice, v soboto pa prav tako s 3:0 (19, 24, 23) še Mladost Ribola Kaštelo, ki je v prvi današnji tekmi premagala ekipo iz Košic s 3:1 (17, 22, -22, 23).

  Domačini turnirja, ki v tem tekmovanju igrajo prvič, so v petek presenetili hrvaške odbojkarje, saj so jih premagali s 3:0 (22, 21, 15), v drugem krogu pa so vendarle morali priznati premoč slovaške ekipe, ki je slavila s 3:1 (-16, 24, 23, 25). Praznih rok so ostali tudi v dvoboju s slovenskimi pokalnimi zmagovalci, ki se iz Avstrije tako vračajo z maksimalnim številom točk in brez izgubljenega niza, kar jim trenutno prinaša prvo mesto v srednjeevropski ligi.

  Do prvega tehničnega odmora je v uvodnem bolje kazalo domači ekipi, ki je nanj odšla s točko prednosti, vendar je na drugi tehnični odmor odšla z zaostankom treh točk. Kamničani so popravili igro v napadu, razpoložen je bil predvsem Andrej Štembergar Zupan, kar jim je pred vstopom v končnico niza prineslo vodstvo z 21:17. Z zbrano igro so nadaljevali do konca niza, čeprav so izkoristili šele tretjo zaključno žogo, ki jo je izkoristil kapetan kamniške ekipe Štembergar Zupan.

   

  Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, le s to razliko, da so si domačini do prvega tehničnega odmora priigrali tri točke prednosti. V domači zasedbi, v kateri sta le dva avstrijska odbojkarja, je blestel latvijski korektor Mattis Gabdullins, ki je v prvih dveh nizih dosegel kar 16 točk. Kljub temu so varovanci Gašperja Ribiča, podobno kot v prvem nizu, do drugega tehničnega odmora prišli do vodstva s tremi točkami, takoj po vrnitvi na igrišče in uspešnem napadu Maxsona Pereire pa že s štirimi (17:13). Ob Štembergar Zupanu se je v napadu s stoodstotnim izkupičkom izkazal tudi Žan Novljan, zadnjo točko pa je v drugem nizu dosegel Jure Okroglič.

  V tretjem nizu so odbojkarji Calcit Volleyja vse dvome o zmagovalcu dvoboja bolj ali manj razrešili že do prvega tehničnega odmora. V napadu je bil za vodstvo z 8:3 uspešen Okroglič. Čeprav so se do konca niza domačini Kamničanom nekajkrat približali na tri točke zaostanka, do preobrata ni prišlo, kajti slovenski odbojkarji so vedno, ko je bilo to najbolj potrebno, z uspešnim napadom zaustavili njihov nalet. Vse dvome o zmagovalcu je razrešil Štembergar Zupan.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanšek Velej

  Komentarji