Perreira nezaustavljiv za Hrvate

  Calcit Volley – Mladost Ribola Kaštela  3:0 (19, 26, 23)

  Zwettl – Športna dvorana Zwettl, 50 gledalcev, sodnika: Viktorini-Lisa,  Juraček (oba Slovaška).

  Calcit Volley: Pereira 26, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 5, Ratek, Gil, Vidmar, Okroglič 6, Štalekar 7, Kvas, Lakner, Štembergar Zupan 14. Trener: Gašper Ribič.

  Mladost Ribola Kaštela: Višić 5, Norman 9, Perić 7, Kulušić, Giljanović 8, Cikojević, Šestan 13, Pervan – libero, Ruiz 7, Ščerbakov. Trener: Ivan Rančić.

  Kamničani so v Zwettlu ugnali še Mladost iz Kaštele, vendar so vanjo morali vložiti več truda kot dan pred tem v dvoboju s slovaškimi odbojkarji. Tokrat so imeli nekaj več težav na sprejemu, pa tudi blok ni bil tako visok kot dan prej, zato pa je bil v napadu nezaustavljiv Maxson Pereira, ki je ob 64-odstotni učinkovitosti dosegel kar 25 točk, ali nekaj več kot osem na niz, spet pa je bil v kamniški ekipi učinkovit kapetan Andrej Štembergar Zupan. 

  Že začetek uvodnega niza je nakazoval, da kamniške odbojkarje danes čaka težja naloga na poti do novih treh točk. Hrvaški odbojkarji so namreč povedli s 4:0, tri točke prednosti pa so imeli ob prvem tehničnem odmoru. Toda z blokom Žana Novljana je na deveti točki sledilo prvo izenačenje, Štembergar Zupan in Pereira pa sta poskrbela za vodstvo z 11:9. Na šestnajsti točki je bilo nato še zadnje izenačenje v uvodnem nizu, do konca pa so v režiji Pereire in Novljana Kamničani prišli do zanesljive zmage.

  V izenačenem drugem nizu si niti ena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Ob prvem tehničnem odmoru so za točko vodili odbojkarji Mladosti, ob drugem pa po treh zaporednih asih Pereire Kamničani za dve. Vendar se hrvaški odbojkarji niso predali, prvi so celo prišli do zaključne žoge za izenačenje v nizih, ki je bila tudi njihova edina, kar pa ni uspelo njim, je po zaslugi Pererie v tretjem poskusu uspelo slovenskim pokalnim zmagovalcem.

  V tretjem nizu Mladost po prvem tehničnem odmoru povedla že za pet točk, ko jo je Filip Šestan z asom popeljal do vodstva z 9:4. Vodili so tudi še z 10:5, vendar sta Pereira in Štembergar Zupan s servisi Kamničane vrnila v igro. Na enajsti točki je po napaki hrvaške ekipe sledilo prvo izenačenje v tretjem nizu, pred vstopom v končnico pa je ekipa iz Kaštele z novim asom, tokrat Stipeta Perića povedla z 19:16. A tudi to ni bilo dovolj vsaj za častni niz hrvaških državnih prvakov, kajti po asu Štembergar Zupana je na dvajseti točki sledilo novo izenačenje, Pereira pa je poskrbel še za novo vodstvo Calcit Volleyja (21:20). V končnici so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so po zaslugi Jureta Okrogliča prišli do prve zaključne žoge za končno zmago, po napaki Šestana so izkoristili drugo.

  V petek je v drugi tekmi prvega kroga domači Union Raiffeisen Waldviertel s 3:0 (22, 21, 15) premagal Mladost Ribola Kaštelo.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Matic Klanšek Velej

  Komentarji