Sezono začele z dvema zmagama

  V prvi tekmi varovanke trenerja Francija Obolnarja niso imele večjih težav, da so vknjižile prvo letošnjo zmago, več napora za uspeh pa so morale vložiti v dvoboju proti domačinkam turnirja. Predvsem to velja za uvodni niz, ko so naredile veliko število lastnih napak, v drugem pa so prevladovale v vseh elementih igre in prišle še do druge zmage na turnirju v Kopru.

  Igrali smo solidno, ne smemo pa pozabiti, da so dekleta prvič igrale skupaj na tekmi in da je večina igralk iz kategorije starejših deklic, kar pomeni, da bodo v tej kategoriji lahko nastopale še dve leti.  V prvi tekmi zmaga ni bila vprašljiva in so lahko igrale vse igralke, v drugi pa smo se v prvem nizu morali potruditi za zmago, predvsem zaradi prevelikega števila lastnih napak, v drugem nizu pa nam je igra bolje stekla. S prikazanim sem zadovoljen, moramo pa vedeti, da nas čaka še veliko dela, je o uvodnem turnirju sezone dejal Franci Obolnar in dodal: Želja deklet po uspehu na tekmah je prava, čeprav bodo nekatere nastopale v kar petih klubskih tekmovanjih (starejše deklice, kadetinje, mladinke, članice in pokal), kar nikakor ni lahko.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so v Kopru igrale: Nives Juhant, Meta Ahačič, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Lara Bošeska, Živa Javornik, Žana Poljanšek, Aleksandra Stupar, Alja Somrak, Sara Muršak in Lejla Kočan.

  Izidi turnirja v Kopru

  Luka Koper

  : Krim PIRNAR doors I

  2:0

  (25:00, 25:00)

  Piran

  : Calcit Volley

  0:2

  (16:25, 10:25)

  Calcit Volley

  : Luka Koper

  2:0

  (25:20, 25:15)

  Krim PIRNAR doors I

  : Piran

  0:2

  (00:25, 00:25)

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji