Hoče odpirajo vrata polfinala

  Dolgo so varovanci Gašperja Ribiča na sobotni tekmi proti Mariboru, ki jih je v letošnji sezoni v prvem delu sezone enkrat že premagal, potrebovali, da so prišli do svoje igre, ki jim je na koncu prinesla pomembno zmago. V prvih dveh nizih so do drugega tehničnega odmora držali korak z gosti, nato pa kot po popravilu popustili, toda v tretjem nizu, ki se je končal na razliko, so znižali število lastnih napak, popravili igro v napadu in bloku ter v dramatični končnici preprečili slavje gostov. Nadaljevanje je bilo nato popolnoma v znamenju Kamničanov, ki niso več dovolili dvomov o zmagovalcu, v napadu pa je bil izredno razpoložen Primož Vidmar, s 25 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

  Čez celotno tekmo smo se trudili, ampak v prvih dveh nizih nikakor nismo mogli zaključiti v napadu. Mariborčani so zelo dobro igrali v obrambi, pobrali so nam veliko število žog, pa tudi na servisu in sprejemu so bili v tem obdobju igre boljši od nas. V tretjem nizu smo končno le zaigrali bolje tudi v napadu, imeli v končnici morda tisto nekaj sreče, ki je prej nismo imeli in tako prišli do zmage. Ampak že v prvih dveh nizih smo imeli priložnosti, da bi ju dobili, pa smo zapravili nekaj točk, s katerimi so nam Mariborčani ušli, toda najbolj pomembno je, da smo tekmo dobili, je o dramatičnem sobotnem razpletu tekme dejal Primož Vidmar, sprejemalec kamniške ekipe, ki je za zdaj na tretjem mestu modre skupine, točko za Salonit Anhovim. To pomeni, da niso več odvisni samo od sebe in da bodo morali Kanalci v sredo izgubiti v Ljubljani.

  Najprej moramo v torek premagati Hoče, to je edina stvar, o kateri razmišljamo. Šele po torkovi tekmi se bomo ukvarjali z razpletom tekme v Ljubljani. Časa med sobotno in torkovo tekmo ne bo veliko, imamo tudi nekaj težav s poškodbami, ampak stisniti bo treba zobe, in če nam uspe, bomo imeli nekaj časa, da bi se v primeru ugodnega razpleta lahko v miru pripravili na nadaljevanje prvenstva, razmišlja Vidmar.

  Čeprav Hoče v modri skupini še niso zmagale in nimajo več nobenih možnosti, da bi bili boljši kot šesti, bodo v svoji dvorani zagotovo neugoden nasprotnik. V drugem delu rednega dela prvenstva so Hočani s 3:2 premagali Kamničane.

  Na to, kako so Hočani do zdaj igrali v modri skupini, se ne smemo ozirati. Mislim, da je pred nami še ena težka tekma, podobna, kot je bila v soboto proti Mariboru. Res je, da v modri skupini še niso prišli do zmage, toda na domačem igrišču imajo v gledalcih sedmega gledalca, v Hočah živijo za odbojko, tako da nam bo še toliko težje. Morali bomo dobro izvajati začetne udarce, da jih oddaljimo od mreže, potem pa mislim, da nam bo vse lažje. Seveda pa bo zelo pomemben tudi naš sprejem, pot do zmage, ki bi Kamničanom odprla vrata do drugega mesta, vidi 23-letni Vidmar.

  V sredo bosta na sporedu preostali dve tekmi zadnjega kroga modre skupine. Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v primeru uspeha v Hočah z obema očesoma pogledovali v dvorano Tivoli, kjer se bosta pomerili trenutno vodilni ekipi modre skupine. ACH Volley v letošnji sezoni v domačem prvenstvu še ni izgubil, edino točko jim je v drugem krogu modre skupine odščipnil Maribor, zato si v kamniškem taboru seveda želijo, da bi nadaljevali z zmagovitim nizom. O tem, katera ekipa bo imela prednost domačega igrišča v četrtfinalu končnice, pa bo odločala tekma v Murski Soboti. Obe ekipi imata po sedem točk, v zadnjem času so bili v boljši formi Mariborčani.

  Pari petega kroga 1. DOL za moške – modra skupina

  Torek, 27. marec: Hoče – Calcit Volley (VŠD Hoče, 19.00), sreda, 28. marec: ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 18:00), Panvita Pomgrad – Maribor (dvorana OŠ I, 20:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji