Po deveti zaporedni finale

  Po pravi drami na sobotni moški tekmi četrtega kroga modre skupine, ko so domači odbojkarji zaostajali za dva niza, nato pa naslednje tri dobili, so številni gledalci le nekaj ur pozneje videli podoben razplet tudi na ženski tekmi. Kamničanke so bile v prvem nizu na pragu zmage, saj so imele štiri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, Rogožanke pa so izkoristile že kar prvo. V drugem nizu domači ekipi ni skorajda nič uspevalo, v tretjem so se le vrnile v igro, gostjam prepustile le deset točk, v četrtem in petem pa so nato strle odpor varovank Matevža Kamnika.

  V soboto smo res poskrbele za napetost v dvorani in trening za svoje živce. Na srečo smo psihološko vzdržale, za kar smo bile nagrajene z zmago. V tretji niz smo odšle motivirane in odločene, da tekme v domači dvorani ne bomo  predale. Verjele smo, da tekmo, če bomo stopile skupaj, lahko dobimo. Tretji niz, ki je bil odločilen, smo začele s precej dobrim servisom, s katerim se nam je uspelo odlepiti od nasprotnic, tako da smo lahko igrale bolj sproščeno, končno pa nam je stekla tudi igra, je pot do zmage opisala Katja Mihalinec, ki je bila z 21 točkami najbolj učinkovita igralka kamniške ekipe, ki bo v sredo v Hočah igrala brez Maje Pahor in Urške Igličar. Za obe je letošnje sezone bolj ali manj konec.

  Poškodbe so sestavni del športa in na njih v danem trenutku večinoma nimamo vpliva. Žal mora to športnik vzeti v zakup in je vsako obremenjevanje glede tega odveč. Ni preprosto, ampak se moraš kot ekipa pobrati in nadaljevati še odločneje. To smo na tekmi v soboto prikazale. Najpomembneje se mi torej zdi, da v takih trenutkih, ko nimamo vpliva, izkoristimo čar ekipnega športa in zaigramo kot ekipa, razmišlja 21-letna Mihalinčeva, ki prvo sezono nosi dres Calcit Volleyja.

  S sobotno zmago so Kamničanke naredile šele prvi korak na poti do finala, še težja tekma pa jih čaka v Hočah, kjer so dobile obe letošnji medsebojni tekmi.

  Res je, da imamo v žepu že eno zmago, ampak naše glave ostajajo hladne. Zavedamo se namreč, da tekma v sredo ne bo lahka in da bomo morale prikazati odlično, predvsem pa borbeno igro, da pridemo v finale. Kdo je pred sredino tekmo v psihološki prednosti, bi težko ocenila, pomembno je, da verjamemo, da nam lahko uspe zaključiti polfinale že po drugi tekmi. Ključno vlogo bo imela učinkovitost na servisu in predvsem sprejem, pot do finala vidi Katja Mihalinec, ki še opozarja, da je ob domači dvorani in glasnih navijačih najmočnejše orožje Rogožank zagotovo njihov servis.

  V sredo bo v Šempetru na sporedu še druga polfinalna tekma med domačo Alianso in Novo KBM Branikom. Na prvi so s 3:0 slavile Mariborčanke.

  Para drugi polfinalnih tekem končnice 1. DOL za ženske

  Sreda, 28. marec: Formula Formis – Calcit Volley (VŠD Hoče, 19:00) – 2:3 (26, 16, -10, -21, -13)*; Aliansa Šempeter – Nova KBM Branik (dvorana OŠ Šempeter, 19:00) – 0:3 (-16, -19, -18)*.

  Napisal: Muha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Opomba:

  * – izid prve tekme

   

   

  Komentarji