Aliansa s tremi nekdanjimi Kamničankami

  Sredina zmaga proti večkratnim avstrijskim državnim prvakinjam je bila pričakovana, prav tako pa kamniške odbojkarice niso imele večjih težav v ponedeljek, ko so se v Kranju uvrstile v četrtfinale Pokala Slovenije. Čeprav je šlo za na papirju lažji tekmi, pa ne smem pozabiti, da so minulo soboto v šestem krogu domačega prvenstva gostovale v Novi Gorici, pred tem pa so med tednom gostile še Formulo Formis.

  Za nami je izredno naporno obdobje, ki pa se s sobotno tekmo proti Aliansi še ne bo končalo. Vsaka tekma je pomembna, na vsako se je treba dobro pripraviti, se pred njo spočiti, kar ni vedno ravno preprosto, pred sobotnim obračunom s Šempetrankami razmišlja 20-letna Katja Mihalinec, letošnja okrepitev Calcit Volleyja, ki je po nesrečnem porazu v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga 1. DOL proti Formuli Formisu hitro prišel na zmagovite tirnice. Predvsem to velja za težko gostovanje v Novi Gorici.

  Dokazale smo, da znamo igrati, tisti poraz z Rogožankami pa je bil po svoje morda tudi dober, saj se zdaj še bolj zavedamo, da je treba vsako tekmo odigrati na vso moč, v vsako tekmo vstopiti stoodstotno. Čeprav tiste tekme niti nismo odigrale tako slabo, bi jo vseeno lahko odigrale bolje in ostale neporažene, ampak na to se zdaj ne smemo več ozirati. Pred nami so nove preizkušnje, je odločna nekdanja slovenska mladinska reprezentantka, ki se lahko pohvali s srebrno kolajno na EP 2014.

  Med težje preizkušnje v letošnjem državnem prvenstvu bodo zagotovo sodili tudi obračuni z Alianso Šempeter, ki je s štirimi zmagami in dvema porazoma trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice. V dresu gostujoče ekipe bodo zaigrale tudi nekdanja kapetanka Calcit Volleyja Petra Vrhovnik in organizatorka igre Mojca Božič, ki sta v Šempeter prišli pred letošnjo sezono, ter blokerka Maja Forštnarič, ki je za Alianso igrala že lani. V ekipi, ki jo vodi Beno Božič, so novinke še slovenska kadetska reprezentantka Tali Lekše (Mislinja), Nina Praunseis, Iza Vodlan, Lara Rituper (vse Braslovče), Jerneja Lakovšek (Celje) in Anja Plesec (Mežica).

  Aliansa je letos še močnejša kot je bila lani, zato je pred nami še ena težka tekma. Verjamem pa, da jo lahko dobimo, če bomo igrale, kot znamo, je v napovedi previdna Mihalinčeva, ki se zaveda, da napornega ritma tekem s to tekmo še ne bo konec. Že v ponedeljek potujemo na Češko, kjer nas v srednjeevropski ligi čakata dve zelo pomembni tekmi v boju za zaključni turnir. Prepričana sem, da tudi tam nismo brez možnosti. Sodeč po zdajšnjih izidih nam bo težje na uvodni tekmi proti domačinkam turnirja, toda tudi Vasas je lahko nevaren. Vseeno pa trenutno razmišljamo le o soboti tekmi, je še dodala novinka v kamniški ekipi, ki je svojo odbojkarsko pot začela v Braslovčah, lani pa je igrala za Ljubljano.

  S soigralkami se zelo dobro razumemo, energije med nami je odlična, zato bodo tudi naše igre prej slej še boljše, kajti do novega leta nas čakajo izredno pomembne preizkušnje z vrhuncem v finalu Pokala Slovenije, pred tem pa nas čakata še tekmi z Novo KBM Branikom v pokalu CEV, se je tekem do konca letošnjega leta dotaknila sestra naše najhitrejše Slovenke Maje Mihalinec.

  Pari 7. kroga v 1. DOL za ženske:

  Sobota, 18. november: Calcit Volley – Aliansa Šempeter (ŠD Kamnik, 17.30), Formula Formis – GEN-I Volley (VŠD Hoče, 18.30), Nova KBM Branik – Kema Puconci (ŠD Lukna, 19.00), Ljubljana – Zgornja Gorenjska (ŠD Galjevica, 19.00), Ankaran Hrvatini – Luka Koper (OŠ Anton Ukmar, 19.00).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Petersen, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorke: Urška Igličar, Eva Zatkovič, Manja Jerala.

  Prosti igralki: Maja Pahor, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Aliansa Šempeter v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Anja Plesec.

  Sprejemalke: Petra Vrhovnik, Nuša Podbregar, Lara Rituper, Tali Lekše, Tjaša Škerl Rifelj, Anastazija Žnidar.

  Blokerki: Maja Forštnarič, Nina Praunseis.

  Korektorki: Iza Vodlan, Jerneja Lakovšek.

  Prosta igralka: Anja Mazej.

  Trener: Beno Božič, pomočnik trenerja: Uroš Vidali.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji