Dvakrat blizu osvojenemu nizu

    Po zmagi v četrtem krogu slovenskega pokalnega tekmovanja so varovanke Tanje Božinović gostile vodilni Ankaran Hrvatine. Za Ankarančanke igra tudi slovenska reprezentantka Katja Medved, ki je svojo ekipo reševala v najtežjih trenutkih. V prvem nizu je bilo v domači ekipi čutiti precej nervoze, naredile so kar deset neposrednih napak in tudi na ta način gostjam omogočile lahko zmago. Veliko bolje so Kamničanke zaigrale v nadaljevanju tekme, toda čeprav so v drugem in tretjem nizu blizu vsaj častnemu nizu, so se Ankarančanke domov vrnile z maksimalno zmago.

    Domače odbojkarice so tekmo začele v postavi Sara Bobek, Špela Lazar, Zala Špoljarič, Sara Sitar, Lana Žužek Klara Kregar in libero Ana Špoljarič. V tretjem nizu je Tina Bunderšek zamenjala Sitarjevo, na klopi pa so bile Marovt, Meta Ahačič in Tjaša Gadža, ki zaradi obveznosti na fakulteti sicer ne trenira več, a je ob odsotnosti Patricije Porovne Černe priskočila na pomoč.

    Dekleta si zaslužijo vse pohvale za borbenost in odločnost, saj se niso predale, vseeno pa jim še malce manjka, da bi lahko presenetile tako močno ekipo kot je Ankaran Hrvatini, ki so z reprezentantko Medvedovo še močnejše. Tekma je bila izredno naporna in zahtevna predvsem za našo najmlajšo igro Zalo Špoljarič, ki je še vedno starejša deklica in igra na izredno odgovornem sprejemalskem mestu. Zala si zasluži vse pohvale, izkazala pa se je tudi v napadalnih akcijah, je svoje varovanke, navkljub porazu, upravičeno pohvalila trenerka Tanja Božinović.

    Komentarji