Drugi ekipi začenjata s Pokalom Slovenije

    Rekreativna ekipa Fly team, v kateri igrajo tudi nekatere nekdanje odbojkarice iz prve slovenske lige, je v prvem krogu premagala Logatec s 3:0 (15, 11, 16), v drugem pa prav tako zanesljivo Vital Ljubljana I s 3:0 (19, 12, 14), kar narekuje, da mlade kamniške odbojkarice ne čaka enostaven dvoboj. V primeru zmage bi Kamničanke že prihodnjo sredo v gosteh igrale proti boljši ekipi iz dvoboja med ekipama Neptun Kanal – Krim Pirnar doors. Prva ekipa Calcit Volleyja se bo pokalnemu tekmovanju, v katerem nastopa 53 ženskih ekip, pridružila v osmini finala, ko bo prva tekma na sporedu 1. novembra, povratna pa 22. novembra. Zaključni turnir bo 21. in 22. decembra, naslov pa bo branila Nova KBM Branik.

    Nasprotniki Kamničanov v tretjem krogu pokala Slovenije bodo odbojkarji Ljubljane Volleyja, ki bodo v letošnji sezoni igrali v 3. DOL. Ljubljančani so v drugem krogu po hudem boju ugnali Krko II s 3:2 (-23, -24, 22, 20, 13), v prvem pa so bili prosti. Če bodo Hribarjevi varovanci na sredini tekmi uspešni, bodo v četrtem krogu igrali proti zmagovalcu dvoboja GeN-Volley II – Črnuče ACH II. Prva moška ekipa Calcit Volleyja, ki je dvakrat zaporedoma osvojila pokalni naslov, bo s tekmovanjem začela v osmini finala. Prva tekma bo na sporedu 8. novembra, povratna pa 16. novembra. Zaključni turnir bo 22. in 23. decembra.

    Za obe drugi članski kamniški ekipi bosta sredini pokalni tekmi tudi zadnji preizkušnji pred začetkom državnega prvenstva v 2. DOL. V soboto se bodo mlade Kamničanke v prvem krogu v dvorani OŠ Toma Brejca pomerile s Kostak Elmontom iz Brestanice, Kamničani pa bodo gostovali v Žirovnici proti domačemu Nationalu. Tekma se bo začela ob 17. uri.

    Napisal: Miha Štamcar

    Komentarji