Druga ekipa Calcita v četrti krog

  Po zmagi proti Adergasu v drugem krogu pokala Slovenije se je druga moška kamniška ekipa v tretjem krogu pomerila z drugo ekipo Asteca Triglava in na tekmi polni nihanj zmagala s 3:2 (-27, 12, 13, -13, 8). V prihodnjem krogu, 15. oktobra, bodo Kamničani gostili KekoOpremo iz Žužemberka. Manj uspeha je imela druga ženska ekipa Calcit Volleyballa, ki je izgubila proti ekipi Ankaran-Hrvatini z 0:3 (-18, -21, -9).

  Kot nekakšen uvod v jutrišnji dvoboj šestega kroga 1. DOL moški med Calcit Volleyballom in Astec Triglavom, je včeraj potekal boj med njihovima drugima ekipama v tretjem krogu slovenskega pokalnega tekmovanja. Tekma je bila odigrana v Kranju, že sam končni izid pa pove, da je šlo za tekmo polno nihanj. V prvem nizu so Kamničani vodili že z 19:12, a so v končnici niza domačinom, predvsem zahvaljujoč lastnim napakam, dovolili, da so povedli z 1:0 v nizih. Vendar izgubljeni niz ni zaustavil kamniške ekipe, ki je v drugem in tretjem nizu prevladovala ter na trenutke prikazala odlično igro, toda v četrtem nizu so spet popustili. Kranjčani so „pritiskali“ s servisom, za nameček pa so kamniški odbojkarji, podobno kot v končnici uvodnega niza, naredili tudi veliko lastnih napak. Toda v petem nizu so se spet zbrali ter se zasluženo uvrstili v četrti krog pokalnega tekmovanja. V njem se bodo pomerili z ekipo KekoOpreme iz Žužemberka, članom 2. DOL.

  Žal pa so s pokalnim tekmovanjem končale odbojkarice druge kamniške ženske ekipe, vendar je bil njihov poraz proti Ankarančankam, ki lani v drugoligaški konkurenci niso izgubile niti tekme, a nato v kvalifikacijah za vstop v 1. DOL niso bile uspešne, pričakovan. Varovanke Tanje Božinovič so v prvih dveh nizih še držale korak z domačinkami, ki so v tretjem prevladovale v vseh elementih odbojkarske igre.

  Izidi četrtega kroga pokala Slovenije

  Moški: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_Pokal_M

  Ženske: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_pokal_Z

  Komentarji