V soboto dve tekmi v Celovcu

  Odbojkarice Calcit Volleyballa še čakajo na svojo prvo uradno preizkušnjo v letošnji sezoni, ki se bo zanje začela 25. oktobra s prvo tekmo srednjeevropske lige, ko bodo gostovale pri aktualnih slovenskih prvakinja. Še pred tem jih v soboto čaka turnir v Celovcu, ki bo za kapetanko ekipe Tamara Borko in njene soigralke ena zadnjih preizkušenj pred začetkom sezone.

  Kamniške odbojkarice so se znašle v dokaj nenavadnem položaju, saj smo že skoraj sredi oktobra, z uradnimi tekmami pa še niso začele. Žal se je letos zapletlo s srednjeevropsko ligo, v kateri bodo le štiri ekipe, temu primerno pa je prišlo tudi do zamika začetke sezone.

  „Če smo imele v lanski sezoni na koncu preveč tekem, je tokrat položaj popolnoma drugačen. Vse že komaj čakamo, da se vse skupaj začne, kajti, če ni tekem, je težko priti v tekmovalni ritem in želeno formo. Po drugi strani, glede na to, da še nimamo popolne ekipe, je po svoje še dobro, da se sezona še ni začela. Toda glede na to, da se bo že čez dobrih štirinajst dni začela srednjeevropska liga, upam, da bomo kmalu prišle do ekipe, ki bo branila barve Calcita v letošnji sezoni,“ razmišlja Tamara Borko, ki bo tudi v tej sezoni kapetanka kamniške ekipe, ki je imela dovolj časa, da odpravi nekatere napake iz lanske sezone ter da se mlajše igralke, ki so se pridružile prvi ekipi, seznanijo z drugačnim načinom igranja.

  „Ker se nam sezona začenja tako pozno, smo imele veliko časa, da smo posameznim elementom namenjali več pozornosti in nadgradili določene zadeve iz lanske sezone. Tudi naše nove igralke so se imele priložnost seznaniti s tem, kaj jih v novi sezoni čaka in sistemom igre, ki ga bomo igrali. Ampak počasi smo že vedno bolj nestrpne, saj si želimo to, kar smo delale na treningih, pokazati tudi na tekmah. Poznejši začetek sezone ima tako svoje pluse pa tudi minuse.“

  Kako daleč so v pripravah na novo sezono, so se varovanke Gašperja Ribiča lahko prepričale na turneji v Italiji, s katere so se vrnile s tremi porazi. Navkljub trem porazom proti ekipam iz A-1 in A-2 italijanske lige, so na večini tekem nudile dober odpor izkušenejšim ekipam.

  „V dveh, treh nizih smo imele preveč črnih minut in od tu tudi velika razlika ob koncu nizov, toda v glavnem smo bile domačim ekipam enakovredne do same končnice, ko so odločale izkušnje. Le-te so bile krepko na strani italijanskih ekip, v kateri je bila povprečna starost blizu 30 let in te igralke imajo za samo že dolgo kilometrino v italijanski A-1 in A-2 ligi. Vsekakor so takšne tekme za nas več kot dobrodošle. Škoda, da do njih v pripravljalnem obdobju ni prišlo že lani, ko smo nato svojo prvo težjo tekmo imele šele proti Novi KBM Braniku v prvem krogu srednjeevropske lige in to tekmo seveda izgubile. Zdaj smo to prestale najmanj uvrstitev v finale na obeh domačih tekmovanjih. Cilji v pokalu CEV bodo v veliki meri odvisno od tega, kakšno ekipo nam bo uspelo sestaviti. Upam, da bomo že pred tekmo z Branikom igrale z ekipo, ki bo potem igrala v nadaljevanju sezone,“ si želi Tamara Borko, ki jo s soigralkami v soboto v Celovcu čakata dve novi preizkušnji. Na prvi tekmi celovškega turnirja se bodo pomerile z domačo ekipo Sparkasse Wildcats, ki jo vodi Jože Časar, sicer selektor slovenske mladinske reprezentance, ki mu pri delu pomagal Danijel Habjan, nato pa bodo igrale še s Hartbergom.

  Omenimo še to, da je znan okvirni urnik rednega dela tekmovanja v srednjeevropski ligi. Kot smo že omenili, bodo Kamničanke svojo prvo tekmo igrale 25. oktobra v Mariboru, 8. novembra bodo gostovale v Celovcu, svoj debi pred domačimi gledalci bodo imele teden dni pozneje, ko bodo gostile ekipo „Divjih mačk“. 22. novembra jih čaka še gostovanje na Dunaju, 6. decembra bodo v Kamnik prišle odbojkarice SVS Posta, sedem dni pozneje pa se bodo pred svojimi navijači pomerile še z Novo KBM Branikom.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji