Domov s tremi porazi, a z novimi izkušnjami

  Odbojkarice Calcit Volleyballa so tudi na svoji tretji tekmi mini turneje po Italiji morale priznati premoč svojih nasprotnic, tokrat je bil boljši od njih Rovigo, ki igra v italijanski A-2 ligi – na prvi tekmi so izgubile z Vicenzo, na drugi pa z Montichiarijem -, vendar so v treh nizih prikazale dobro igro, v enem pa so popolnoma popustile. Ne glede na tri poraze proti ekipam, ki igrajo v A-1 (Montichiari) in A-2 italijanski ligi (Vicenza, Rovigo), so pridobile dragocene izkušnje. V soboto bodo Kamničanke igrale še na turnirju v Celovcu.

  Kamničanke, ki jih 25. oktobra v Mariboru čaka prva uradna tekma v letošnji sezoni, ko se bodo v prvem krogu pomerile z Novo KBM Branikom, so z včerajšnjo tekmo v Rovigu končale kratko turnejo po Italiji. V prvem nizu so bile proti ekipi iz A-2 lige blizu zmage, vendar so bolj izkušene domače odbojkarice slavile v izenačeni končnici. Tudi v drugem nizu sta bili ekipi izenačeni, v tretjem pa so imele slovenske pokalne zmagovalke veliko težav z učinkovitostjo v napadu, „padle“ pa so tudi na sprejemu in temu primeren je bil tudi izid. Zato pa so v dodatnem četrtem nizu varovanke Gašperja Ribiča spet prikazale boljšo igro, a so bile tudi tokrat domačinke boljše v končnici. Tako so se domov vrnile s tremi porazi, kajti na prvi tekmi turneje so izgubile v Vicenzi, na drugi pa so morale priznati premoč še ekipi iz Montichiarija, ki se je letos uvrstila v A-1 ligo.

  „Z izjemo prve tekme se nam je na drugi in tretji tekmi zgodilo, da smo najmanj v enem nizu popolnoma popustili. Dogaja se nam, da pademo v luknjo iz katere ne znamo priti, proti tako kakovostnim ekipam pa kazen hitro sledi, saj moraš ves čas igrati na visoki ravni. Vsaka stvar, ki je ne narediš kakovostno, se ti na koncu pozna in ko so nam ekipe pobegnile za nekaj točk, nismo več našli priključka. Toda ne glede na tri poraze smo s turnejo lahko zadovoljni. Želeli smo si dobre nasprotnice, to smo dobili, in na ta način smo preizkusili tudi sami sebe. Določene stvari smo naredili dobro, v nekaterih elementih pa nam ni uspelo biti na isti ravno, kot že na treningih. Seveda je bilo to pogojeno tudi z ekipami, s katerimi smo igrali, se pravi z višjim blokom, dobrimi obrambami in zato je bil odstotek napada – razen zadnje, ko smo bili nekoliko nad 30-odstotki -, slabši kot običajno. Če primerjam sprejem, smo bili čisto enakovredni italijanskim ekipam, napad pa ni bil na tisti ravni, kot bi si želeli. Ni kaj, prevladala je kakovost,“ je po prihodu iz Italije povedal trener Kamničank Gašper Ribič, ki si podobnih turnej želi tudi v prihodnje.

  „Mislim, da smo si odprli neko pot tudi v Italiji, vendar so te ekipe, s katerimi smo igrali, v tem trenutku za nas še nekoliko premočne. Toda le takšne tekme lahko prinesejo napredovanje v naši igri in upam, da bomo zadržali ta stik z italijanskimi ekipami. Seveda bomo morali tudi sami narediti korak naprej v kakovosti in upam, da so dekleta videle, kako delujejo dobre ekipe. Vedeti moramo, da smo igrali proti igralkam, ki so stare okoli trideset let, ki imajo veliko izkušenj, medtem ko smo mi v povprečju proti njim zelo mlada ekipa. V vsakem primeru je bila to dobra primerjava tako za naju z Aljošo Jemcem, da sva videla, kako delujemo proti močnim ekipam, pa tudi za igralke, ki so videle, kaj bodo morale v svoji igri še popraviti.“

  V soboto bodo kamniške odbojkarice nastopile na turnirju v Celovcu, kjer bodo ob domačih „Divjih mačkah“ igrale še proti Hartbergu.

  Tekme Calcit Volleyballa v Italiji

  Prva tekma

  Risarcimento Vicenza – Calcit Volleyball 3:0 (18, 20, 19)
  Obiettivo Risarcimento: Strobbe 3, Cialfi, Lanzini – libero1, Frackowiak 11, Cella 6, Baggi 5, Fiori – libero2, Smirnova 17, Pastorello 10, Ghisellini, Fronza 5. Trener: Rossetto
  Calcit Volleyball: Kranjc, Božič, Borko 6, Vrhovnik 8, Igličar 3, Forštnarič 4, Hribar – libero, Jerala, Ščuka 14, Kregar. Trener: Gašper Ribič.

  Druga tekma

  Montichiari – Calcit Volleyball 3:1 (19, 9, 10, -17)

  Montichiari: Dalla, Brinker, Tomsia 15, Ghilardi – libero, Alberti 7, Mingardi 4, Saccomani 11, Olivotto 10, Milani, Zampedri – libero, Gioli 11, Serena. Trener: Leonardo Barbieri.

  Calcit Volleyball: Kranjc, Božič 1, Kregar, Borko 4, Vrhovnik 10, Igličar 13, Forštnarič 1, Hribar, Jerala – libero, Ščuka 9. Trener: Gašper Ribič.

  Tretja tekma

  Rovigo – Calcit Volleyball 4:0 (26, 22, 9, 24)

  Beng Rovigo: Zardo – libero, Guatelli 20, Lotti 9, MBra 10, Brusegan 10, Musti de Gennaro, Crepaldi 6, Pincerato 4, Manfredini 4, Coan 1, Milan – libero, Lisandri, Puglisi 11. Trener: Stefano Ferrari.

  Calcit Volleyball: Kranjc 1, Božič, Kregar, Borko 7, Vrhovnik 9, Igličar 18, Forštnarič 4, Hribar, Jerala – libero, Ščuka 15. Trener: Gašper Ribič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji