Doma le premagale GEN-I Volley

  Calcit Volleyball – GEN-I Volley 3:1 (15, -22, 19, 23)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Perčič (Kamnik) in Jovanović (Komenda).

  Calcit Volleyball: Grudina, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič 8, Kučej, Kostić 28, Aragao 6, Jerala – libero, Turk 6, Potokar 12, Koleva 16. Trener: Gašper Ribič.

  GEN-I Volley: Vukčević 7, Bavdaž 6, Zbičajnik 2, Aumann 4, P. Marušič 13, Djukić 9, Kolbl 11, Pahor – libero, Š. Marušič, Simčič – libero. Trener: Luigi Schiavon.

  V prvem delu rednega dela državnega prvenstva so odbojkarice GEN-I Volleyja na domačem igrišču presenetile aktualne državne prvakinje in jim s to zmago praktično preprečile, da bi v modro skupino prenesle deset točk. Toda tudi Novogoričanke so v nadaljevanju prvenstva zapravile priložnost, da bi današnja tekma odločala o drugem mestu, saj so za Ljubljančankami zaostajale že za štiri točke. Med tednom so varovanke italijanskega strokovnjaka Luigija Schiavona ostale še brez Sare Valenčič, kar pa ni olajšalo dela calcitovkam, ki se bodo v nadaljevanju sezone lahko popolnoma posvetile državnemu prvenstvu, saj so končale z nastopi v ligi prvakinj. Za zmago so se morale na koncu pošteno potruditi. Trener Gašper Ribič ob poškodovanih Tini Grudini in Mojci Božič danes ni mogel računati tudi na obolelo Ano Katarino Hribar in Eleno Kučej, ki je imela manjše težave s hrbtom.

  Prvi niz je minil popolnoma v znamenju domače ekipe, ki je tekmo začela s Cecilio Aragao, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Majo Forštnarič, Kajo Turk, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. Do drugega tehničnega odmora so si calcitovke priigrale že osem točk prednosti. Z boljšim servisom, do konca niza so dosegle tri ase in napadom, s sedmimi točkami se je izkazala Olivera Kostić, so Ljubljančanke brez težav prišle do vodstva z 1:0. Toda v drugem so Novogoričanke pokazale zobe. Razigrala se je Teja Kolbl, ki je imela dobri pomočnici v Sari Djukić in Teji Bavdaž, ki je z blokom svojo ekipo popeljala do vodstva s 17:10. Čeprav se calcitovke niso predale, saj so ob boljšem servisu, po dveh lastnih napakah gostij, na 18. točki izid izenačile, bilo je tudi še 19:19, toda končnica je spet pripadla novogoriški ekipi. Niz je z blokom končala Bavdaževa, ki je izkoristila že kar prvo zaključno žogo.

  S točko Kaje Turk so ljubljanske odbojkarice v tretjem nizu na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, ko je bila v napadu za vodstvo s 14:10 uspešna še Slavina Koleva, se je zdelo, da so le strle odpor borbenih gostij, a še zdaleč ni bilo tako. S točko Polone Marušič so se domačinkam približale na točko zaostanka (16:17), vendar je bilo po bloku Ceclie Aragao že 20:16 za varovanke trenerja Gašperja Ribiča. Za zanesljivo zmago tudi v tretjem nizu sta v končnici poskrbeli Maja Forštnarič in Koleva.

  V četrtem nizu so odbojkarice Calcita z asom Forštnaričeve povedle že s 17:8, toda namesto, da bi tekmo mirno pripeljale h koncu, so Novogoričankam dovolile, da so se jim v končnici popolnoma približale. Marušičeva in Djukićeva sta bili tisti, ki sta domači ekipi povzročali največ težav, vendar je bila Kostićeva z 28 točkami na tekmi tista, ki je preprečila popoln preobrat v četrtem nizu.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Tekmo smo začeli dobro, tako kot takšne tekme moramo začeti, žal pa smo v nadaljevanju nasprotnicam dovolili, da so se razigrale, ubranile so tudi nekaj težkih žog in na ta način smo sami sebe spravili v težave. Dobro, na koncu smo zmagali, to je najbolj pomembno, toda v nadaljevanju sezone si takšnih napak ne bomo več smeli dovoliti, zdaj bo vsaka tekma pomembna.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji