Konec po 70 minutah igre

  Calcit Volleyball – Fužinar Metal 3:0 (21, 15, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto) in Mihajlovič (Ljubljana).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan, T. Štern 14, Štalekar 7, Vidmar 9, Štembergar Zupan 19, Brulec, Lakner 7, Kotnik 1, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic 5. Trener: Marko Brumen

  Fužinar Metal Ravne: Stravnik 8, M. Jež 4, Lednik, Šavc 6, Borko 4, Tomaž, J. Jež 10, Valentan 6, Libnik – libero. Trener: Slobodan Nikolić.

  Tekma zadnjega kroga rednega dela prvenstva je bila pomembna le za goste iz Raven, ki se bodo v nadaljevanju prvenstva krčevito borili za obstanek v ligi. Zanje je bila naloga v Kamniku še toliko težja, ker jih je na začetku tedna, po Američanu Garyju Hausu, zapustil še portoriški korektor Joseph Cuevas. Na drugi strani so domačini med tednom nesrečo izpadli iz pokala challenge, ko so v osmini finala v zlatem nizu morali priznati premoč ukrajinske ekipe Lokomotiv Harkov, v domačem prvenstvu pa so si drugo mesto in s tem osem točk, s katerimi bodo prihodnjo soboto začeli z modro skupino že zagotovili.

  Domači trener Marko Brumen se je tokrat odločil, da bo odpočil večino nosilcev igre, z izjemo Tončka Šterna in Klemna Hribarja, vendar se to v igri domače ekipe ni prav veliko poznalo, kajti tisti, ki so dobili priložnost, so jo bolj ali manj tudi izkoristili. Vse do končnice niza so Ravenčani Kamničanom, ki nikoli niso vodili za več kot tri točke, sicer nudili dostojen odpor. Na 14. točki so z blokom Denisa Valentana izid celo izenačili, toda z asom Janija Konjedica in uspešnim napadom Andreja Štembergar Zupana so jim Kamničani spet pobegnili za tri točke (17:14). Da do napete končnice ni prišlo, sta poskrbela Domen Kotnik z asom in Štembergar Zupan s še enim uspešnim napadom. Kapetan domače ekipe je tudi končal uvodni niz.

  Tudi v drugem nizu je Štembergar Zupan nadaljeval z dobro igro in prav po dveh njegovih zaporednih točkah so kamniški odbojkarji pvrič povedli s štirimi točkami prednosti (11:7). Za potrditev zmage v drugem nizu je z dvema zaporednima asoma za vodstvo z 20:11 poskrbel Primož Vidmar. Slovenski mladinski reprezentant je bil zaslužen tudi za prvo zaključno žogo svoje ekipe, ki je do vodstva z 2:0 v nizih prišla po napaki Valentana na servisu.

  V tretjem nizu so Ravenčani z dvema zaporednima točkama Jureta Ježa povedli s 13:12, nadaljevanje pa je bilo v znamenju “simultanke” Štembergar Zupana, ki bil je s serijo odličnih servisov, dosegel je tudi tri ase in uspešno zaključenih napadov najbolj zaslužen za kamniško vodstvo z 21:14. S tem je bil odpor gostov dokončno strt, zmago pa je potrdil Vidmar.

  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Po nesrečnem porazu proti Ukrajincem v pokalu challenge, vendar po zelo dobri igri, sem se nekoliko bal tekme z Ravenčani. Predvsem zato, ker nisem bil ravno prepričan v to, kakšen bo pristop do tekme. Vendar moram igralce zanj pohvaliti. Z izjemo Tončka Šterna in Klemna Hribarja so tokrat igrali tisti, ki so na prejšnjih tekmah manj igrali. Svojo priložnost so dobro izkoristili, predvsem Andrej Štembergar Zupan na servisu in v napadu, pa tudi Primož Vidmar. Skratka, odigrali smo solidno tekmo.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji