Doma bo težje kot v Kanalu

  Varovanci Marka Brumna so v Kranju nadaljevali z uspešnimi predstavami v drugem delu državnega prvenstva, ko so izgubili, pa še to šele v petem nizu, le proti aktualnim državnim in pokalnim zmagovalcem, odbojkarjem ACH Volleyja. Če je na začetku modre skupine veljalo, da z igro ne navdušujejo, a zmagujejo, na zadnjih nekaj tekmah kažejo boljše predstave, kar je dobra napoved pred bližajočo se končnico državnega prvenstva.

  „Osebno še nisem najbolj zadovoljen z igrami, ki jih trenutno kažemo, zagotovo pa to še ni naš vrhunec. Morda smo na zadnji tekmi v Kranju res prikazali nekoliko bolj kakovostno igro, na drugih smo imeli še veliko rezerv. Na veliki večini smo imeli težave s sami pristopom, kar se nam ne sme več dogajati. Je pa res, da smo rezultatsko uspešni in s tega vidika je to dobra popotnica za naprej,“ je Domen Kotnik, navkljub petim zmagam in le enim porazom, še to minimalnim, z obema nogama čvrsto na tleh. Toda tudi ob porazu z Ljubljančani, so bili kamniški odbojkarji še enkrat več zelo blizu uspeha.

  „Na zadnjih medsebojnih tekmah nam proti ACH Volleyju vedno manjka majhen korak, da bi se mi veselili zmage. To pomeni, da smo na pravi poti in da se jih da premagati, hkrati pa smo njim dali vedeti, da nas ne morejo kar tako zlahka premagati. Toda še vedno kar čakamo na to prvo zmago in prav nič ne bi imel proti, če bi bilo to v finalu končnice, kamor pa se bomo šele morali uvrstiti. Do tja nas čaka še dolga pot.“

  Vsaj del koraka proti želenemu finalu končnice bi Kamničani lahko naredili z jutrišnjo zmago proti Salonitu. Z njo bi bili resnično zelo blizu najmanj drugemu mestu, kar bi pomenilo, da bi imeli do finala v končnici prednost domačega igrišča.

  „Za nas bi bilo seveda najbolje, če bi tudi jutri premagali Kanalce, kar bi bila lepa popotnica za nadaljevanje prvenstva. Vendar nas, čeprav bomo igrali doma, čaka težja tekma kot v prvem delu modre skupine, ko so bili kanalski odbojkarji oslabljeni. Zdaj so, z izjemo Savičiča, spet v polni zasedbi in ne glede na to, kje in kdaj igramo z njimi, so to vedno negotove tekme. V njihovi prvi postavi je nekaj zelo izkušenih in kakovostnih igralcev, ena od njihovih prednosti pa je v tem, da lahko opravijo kakšen dopoldanski trening, medtem ko ga mi nimamo. Na drugi strani imamo mi daljšo klop, tako da ima naš trener v primeru slabšega dne, koga iz začetne postave, več možnosti za menjave. V vsakem primeru bomo morali od prve točke naprej igrati zavzeto ter na ta način nadaljevati z igrami v modri skupini. Zelo dobro bi bilo, da zadržimo to drugo mesto, če pa bi slučajno ACH Volleyju, kje spodrsnilo, bomo v zadnjem krogu naredili vse, da bi le prišli do prve letošnje zmage nad njimi.“

  V modri skupini na prvenstveni lestvici ni prišlo do nobenih sprememb. Tako, kot so ekipe končale redni del prvenstva, so uvrščene tudi v modri skupini. Ali je to že realna moč ekip, ali se morda ekipe počasi že spogledujejo s končnico državnega prvenstva?

  „To je težko reči, ker je do konca modre skupine še kar nekaj tekem in lahko pride tudi še do kakšnih sprememb. Verjetno pa se ekipe res že pripravljajo na končnico, ko bo treba biti v najboljši formi. V njej popravnega izpita ne bo več,“ meni mladi kamniški sprejemalec, ki pozorno spremlja tudi dogajanje v zeleni skupini. Če bodo Kamničani modro skupino končali na drugem mestu, se bodo v četrtfinalu končnice najverjetneje pomerili z Mariborčani, ki so si obstanek v prvoligaški konkurenci in nastop v končnici dva kroga pred koncem zelene skupine že zagotovili.

  „Ne bi rekel, da je to presenečenje. V rednem delu prvenstva so nas v svoji dvorani premagali. To je bila ena naših slabših tekem v tej sezoni, hkrati pa dovolj velik opomin, če bomo v četrtfinalu končnice igrali z njimi, da bomo morali k tem dvoboju pristopiti z vso resnostjo. Čeprav Mariborčani igrajo v zelene skupini, nam to še ne zagotavlja nobene prednosti. Mariborčani so od začetka sezone očitno zelo napredovali. Njihova igra sicer temelji na Žigi Doniku, toda tudi drugi igrajo vse bolje in tudi njim se pozna, da trenirajo tudi po dvakrat dnevno.“

  Seveda pa Kamničani v tem trenutku niti približno še ne razmišljajo o četrtfinalu končnice državnega prvenstva. Drugo mesto še zdaleč ni zagotovljeno in že na jutrišnji tekmi s Salonitom bodo morali potrditi svojo kakovost. V Kanalu so resda brez izgubljenega niza premagali letošnje finaliste pokalnega tekmovanja, ki pa so to tekmo odigrali v zelo okrnjeni zasedbi. Tudi po tisti tekmi so imeli nekaj težav s sestavo ekipo, toda v zadnjih krogih so spet v polni zasedbi. Resda brez nesrečnega Darja Savičiča, za katerega je letošnja sezona žal končana, toda z Dejanom Čabarkapo, Israelom Dos Santosom, Luko Krivicem in Andrejem Kovačičem imajo v svojih vrstah štirih izredno izkušene in kakovostne igralce, tu pa sta še nadarjeni Jure Okroglič in Urban Česnik. Vsekakor gre za ekipo, ki sodi v sam vrh slovenske odbojke, zato varovance Marka Brumna čaka vse prej kot lahko delo.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

  Salonit Anhovo v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Irenej Karnel, Luka Krivec.
  Sprejemalci: Blaž Marušič, Martin Jerončič, Dejan Čabarkapa, Jure Okroglič.
  Blokerja: Urban Česnik, Israel Dos Santos.
  Korektor: Matevž Lazar.
  Prosta igralca: Andrej Kovačič, Danijel Šarić.
  Trener: Leon Schilling, pomočnik trenerja in statistik: Rok Knafelc.

   

  Pari sedmega kroga 1. DOL – modra skupina

  Jutri: Calcit Volleyball – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 20:00), Astec Triglav – ACH Volley (ŠD Planina, 18:00), Panvita Pomgrad – Krka (dvorana OŠ I, 17:00).

   

  Lestvica:

  TekmeSetiTočke v setih
  poz.ekipatočkezm.izg.zm.izg.količnikzm.izg.količnik
  1ACH Volley27601853,6005414511,200
  2Calcit Volleyball24511753,4005194501,153
  3Panvita Pomgrad14321181,3754334151,043
  4Salonit Anhovo11238100,8003823990,957
  5Krka4155170,2944435120,865
  6Astec Triglav1064180,2224595500,835

   

  Komentarji