Dobro razpoložene na Češko

  V soboto so varovanke Gregorja Rozmana po izgubljenem uvodnem nizu relativno lahko prišle do sedme zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Z njo so z 22 točkami na prvem mestu pred Nova KBM Branikom, ki ima tekmo manj, dve manj pa imajo ob istem številu točk odbojkarice Formule Formisa.
  Tudi proti Aliansi smo imeli po dobrem začetku spet težave v prvem nizu. Kot da bi v nadaljevanju niza igrali z ročno zavoro, toda, ko dekleta vidijo, da lahko igrajo, ko zaigrajo malenkost bolj sproščeno, nimamo več težav. Težava pa je, ker tekme običajno začnemo v nekakšnem krču in na tem bomo morali še delati, bolj bomo morali zaupati v svoje sposobnosti, potem nam bo tudi igra lažje stekla, se je sobotne zmage dotaknil Rozman, trener Calcit Volleyja, ki pa časa za izboljšanje igre ne bodo imel veliko, kajti že v ponedeljek jih čaka pot na Češko.

  Zagotovo bo v Olomoucu težja prva tekma proti domačinkam turnirja, ampak zdaj smo v fazi, ko se ne bojimo nobenega nasprotnika. Že proti domačinkam bomo igrali pogumno, z upanjem na ugoden izid, nekaj podobnega pa seveda velja tudi za sredino tekmo z Vasasom. Če se želimo uvrstiti na zaključni turnir srednjeevropske lige, kar je tudi naš cilj, o čem drugem niti ne razmišljamo. Zavedamo se, da smo sposobni prikazati dobro igro in absolutno potujemo na Češko, da izkoristimo vsako najmanjšo priložnost, ki se nam bo ponudila. Predvsem si ne smemo spet dovoliti slabega prvega niza, je odločen trener kamniških odbojkaric.

  V srednjeevropski ligi je Olomouc – po kakovosti druga najboljša češka ekipa – s petimi zmagami in porazom, boljša od njih je bil Nova KBM Branik na drugem mestu, medtem ko so Madžarke z zmago in tremi porazi za Kamničankami. Čehinje imajo v svoji ekipi tri tuje odbojkarice, dve Hrvatici in Slovakinjo, medtem ko ima Vasas v svojih vrstah pet tujih odbojkaric. Dve sta iz Italije, po ena pa iz ZDA, BiH in Slovaške.

  Spored turnirja v Olomocu

  Torek, 21. novembra: VK UP Olomouc – Calcit Volley (17.00), sreda, 22. november: Calcit Volley – Vasas Budimpešta (17.00), četrtek, 23. november: VK Up Olomouc – Vasas Budimpešta (17.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji