Tokrat brez niza proti ACH-ju

  ACH Volley – Calcit Volleyball 3:0 (16, 23, 19)

  Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 200, sodnika: Milinović in Vedriš (oba Hrvaška).

  ACH Volley: Flajs, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 12, Purič 5, Ledinek – libero, Satler 4, Pleško – libero, Jurić, Donik, Mochalski 17, Terpin 8, Pokeršnik 10, Koncilja. Trener: Zoran Kedačič.

  Calcit Volleyball: Smrekar, Hribar – libero, Novljan 5, T. Štern 15, Štalekar 1, Vidmar, Štembergar Zupan 11, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik, Ž. Štern 11, Videčnik. Trener: Marko Brumen

  Aktualni slovenski državni prvaki so si v srednjeevropski ligi že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, na drugi strani so aktualni pokalni zmagovalci potrebovali vsaj še točko, da bi zaigrali med najboljšimi štirimi ekipami po rednem delu tekmovanja. Toda Kamničani so tokrat prvič v letošnji sezoni v medsebojnih dvobojih ostali brez osvojenega niza, njihova usoda pa je zdaj v rokah odbojkarjev Panvite Pomgrada in Mladosti iz Kaštele.

  Prvi niz je minil v znamenju ljubljanske ekipe, ki si je že do prvega tehničnega odmora priigrala pet točk prednosti, do drugega so jo povečali na osem. Ljubljančani so prevladovali v bloku in napadu, na drugi strani Kamničani, ki so tekmo začeli v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Žan Novljan, Jure Lakner, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar, niso unovčili nekaj boljšega sprejema, saj so imeli v napadu le 26-odstotno učinkovitost. Z zbrano igro do konca so varovanci Zorana Kedačiča zanesljivo dobili uvodni niz, ki sta ga z blokoma končala Diko Purič in Rok Satler.

  V drugem nizu so kamniški odbojkarji, ki so pred mesecem dni v finalu pokala Slovenije premagali ACH Volley, popravili svojo igro v napadu, predvsem se je razigral Tonček Štern, Ljubljančani pa so bili še naprej boljši v bloku in prav z blokom Jana Kozamernika so povedli 9:6. Na 15. točki je po zaslugi Tončka Šterna sledilo izenačenje, toda kaj kmalu so Ljubljančani na servis Puriča pobegnili za štiri točke (15:19) ter si priigrali tri zaključne žoge za vodstvo 2:0 v nizih Kamničani se niso predali, dosegli dve točki zapored, spet pa je bil izkušeni Satler tisti, ki je končal niz.

  Brata Tonček in Žiga Štern sta bila ob pomoči Andreja Štembergar Zupana najbolj zaslužna, da so odbojkarji Calcita sredi niza Ljubljančanom pobegnili za tri točke (17:14). Kamničani so vodili tudi še z 18:16, toda do konca niza je državnim prvakom s serijo štirih zaporednih blokov uspel popoln preobrat (18:21), po katerem se calcitovci niso več pobrali. Dosegli so le še eno točko, zmago s 3:0 pa je potrdil s 17 točkami najbolj učinkovit igralec tekme Eric Mochalski.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji