Dobra igra ni bila nagrajena

  Kamničani so bili na povratni tekmi osmine finala pokala challenge v rednem delu igre veliko boljši nasprotnik od ukrajinskega Lokomotiva, usoden pa je bil trenutek slabosti v zlatem nizu. Slovenski pokalni zmagovalci so tako ostali brez nagrade, tekem z ruskim Fakelom iz Novega Urengoja, čeprav so bili z eno nogo že na letalu proti Sibiriji.

  Res je, predstava je bila vsaj iz naše strani resnično dobra, delali smo malo napak, izkoristili pa smo vse njihove. Skratka vseskozi smo bili boljši tekmec, tudi v napetih trenutkih smo odigrali zbrano, v napadu je blestel Tonček, žal pa se nam kljub vodstvu in tudi zaključni žogi v zlatem nizu ni izšlo. Vsekakor je grenek priokus, ampak to je odbojka, na takšnih tekmah odločata ena, dve žogi, žal so jo tokrat bolje odnesli gostje. Kljub temu, da nam ni uspelo napredovati, to ne bi smelo vplivati na naše nadaljnje delo, čeprav bi bila tekma z Rusi velika nagrada za nas, je o nesrečnem porazu z Ukrajinci dejal Žiga Štern, ki se je tokrat izkazal tudi z igro v bloku.

  Toda, čeprav je bil poraz boleč, je razveseljivo, da so varovanci Marka Brumna spet prikazali zelo dobro igro in vse bolj postaja očitno, da so prebrodili manjšo krizo, v katero so padli po zmagi v pokalu Slovenije.

  Kot kaže, smo res prebrodili krizo, spet kažemo prave igre, tako da bi to lahko unovčili v nadaljevanju sezone. V modri skupini bo šlo vse skupaj spet znova, kajti prednosti oziroma zaostanki, ki so si jih ekipe priigrale v rednem delu prvenstva, se bodo praktično izničile, zato bo treba spet vsako tekmo igrati na polno, brez popuščanja, da bi si priborili čim boljše izhodišče pred končnico, ko bo treba biti v najboljši formi, pravilno razmišlja starejši od bratov Štern, ki je bil izbran za najboljšega igralca zaključnega turnirja pokala Slovenije.

  V zadnjem krogu rednega dela bodo Kamničani gostili ravenski Fužinar, ki bo brez Portoričana Josepha Cuevasa, zato bo prednost še toliko bolj na strani domače ekipe. Toda takšne tekme so včasih najtežje.

  Ne glede na to v kakšni postavi bomo oboji igrali, in glede na to, da je vsaj za nas že vse odločeno, bo treba igrati na polno, od prve do zadnje točke pokazati pravi obraz, da z zmago nadaljujemo s tekmovanji. Večji motiv bodo zagotovo imeli Ravenčani, ki se borijo za obstanek in nujno potrebujejo vsako točko. Na takšnih tekmah nimajo česa izgubiti in prav lahko se nam zgodi, da če ne bomo pravi, zaidemo v težave, česar pa si seveda ne želimo, je o sobotnem obračunu dejal Žiga Štern.

   

  Pari 18. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 30. januar: Calcit Volleyball – Fužinar Metal Ravne (ŠD Kamnik, 19:00), SIP Šempeter – Triglav Kranj (OŠ Šempeter, 19:30), National Žirovnica      – Panvita Pomgrad (ŠD pod Stolom, Žirovnica, 19:30), Salonit Anhovo -  Maribor (ŠD Kanal, 19:00), ACH Volley – Krka (ŠD Tivoli, 19:30). 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji