Dober odpor ACH Volleyju

  Calcit Volleyball II – – ACH Volley 3:0 (23, 21,14)

  Calcit Volleyball II: Smrekar 1, T. Ratek, Golob – libero, Renko – libero, Klemenčič, Lazar 6, R. Kočevar 1, Hribar 5, Pibernik, Bezjak 3, G. Ratek 3, Kočevar, Merkun 15, Makovec. Trener: Gregor Hribar.

  ACH Volley: Flajs 6, Jereb 1, Kozamernik, Purič 12, Walker 9, Satler, Pleško – libero, Jurić 13, Donik 6, Mochalski, Terpin5, Ledinek – libero, Koncilja, Kumer. Trener: Bogdan Kotnik.

  Kamniški odbojkarji so dvoboj z Ljubljančani začeli v postavi Jernej Smrekar, Gašper Hribar, Žan Bezjak, Luka Lazar, Grega Rater, Marko Merkun in prosti igralec Metod Golob. Prvi niz so domači odbojkarji začeli nekoliko v krču, toda po štirih točkah zaostanka do prvega tehničnega odmora, so do drugega svojo igro popravili in nanj odšli s točko prednosti. Do konca niza so igrali odlično, bili enakovredni gostom in šele po hudem boju izgubili uvodni niz. Tudi v drugem so varovanci Gregorja Hribarja nadaljevali z zelo dobro igro, v bloku se je izkazal Grega Ratek in vse do 20. točke so sledili gostujoči ekipi. Nekaj slabše so igrali le v tretjem nizu, predvsem to velja do drugega tehničnega odmora, ko so za ACH Volleyjem zaostajali že za devet točk.

  Trener Gregor Hribar je v prvem nizu na servis pošiljal Makovca, v drugem je Kočevar menjaval Hribarja, priložnost za igro pa sta dobila tudi Rok Kočevar in Jan Pibernik.

  Tokrat so fantje na trenutke prikazali vrhunsko igro in bili popolnoma enakovredni Ljubljančanom. Večino tekme smo držali visoko raven sprejema, imeli smo dober servis, tudi podaje so bile dobre in škoda, ker smo v končnici drugega niza imeli še malce smole. Najbolj se je izkazal Merkur, za katerega tudi visok blok nasprotnika ni imel rešitve, je bil z igro svojih varovancev upravičeno lahko zadovoljen trener Hribar.

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji