Calcitovke so dobro razpoložene

  S slovenskimi državnimi prvakinjami je trenirala tudi Lana Ščuka, ki je v nedeljo dobila svojo prvo priložnost v italijanski A-1 ligi. Ščuka, ki je imela lani nemalo zaslug za osvojeni državni naslov Calcitovk, je dobila prosta dneva, žal pa svojih nekdanjih soigralk ne bo mogla spremljati v njihovi prvi tekmi lige prvakinj. In kakšna so pričakovanja pred četrtkovo tekmo nekaterih odbojkaric Calcita Ljubljane?

  Petra Vrhovnik, kapetanka Calcita Ljubljane: 

  Če bomo preveč spoštovale nasprotnice, ali če bo prevelika evforija, lahko pride do izgorevanja na igrišču in slabe igre. Skušale bomo poiskati neko vmesno možnost, v smislu, da bo motivacija na najvišji ravni, da bomo zadržale potrebno zbranost, želja pa bo tako ali tako visoka. V igro bomo morale iti tako, da bomo še vedno igrale na svojem optimumu ter da nas prevelika želja ne bo onesposobila.

  Monika Potokar, sprejemalka Calcita Ljubljane: 

  Ligo prvakinj sem že igrala, ko sem bila v Romuniji in kolikor se spomnim, je bil to za Stiinto Bacau velik uspeh. Tako je tudi zdaj. Predvsem moramo dokazati, da znamo igrati odbojko. V tekmo moramo iti samozavestno, čeprav vemo, da imajo Poljakinje dobro ekipo, toda tudi me smo dobro trenirale. Ne smemo razmišljati o končnem rezultatu, za nas mora biti vsaka točka posebej, predvsem pa moramo uživati v odbojki. Ker so nekatere njihove igralke bile tudi na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, jih dobro poznam, sicer imamo tudi nekaj video posnetkov z njihovo igro in seveda je dobro, da vemo, kako igrajo, ampak najbolj pomembno bo, da bomo igrale svojo igro. Če bo tako, bomo lahko igrale proti njim.

  Tina Grudina, blokerka Calcita Ljubljane: 

  Dejstvo je, da imajo Poljakinje odlično ekipo, vendar jih ne smemo preveč spoštovati. Tako kot me, so tudi one le ekipa, ki igra odbojko. Če bomo šle v tekmo kot v vsako drugo, bomo imele več možnosti za morebiten uspeh, kot če bomo šle vanjo s strahom. V vsakem primeru se bomo na tekmo dobro pripravile, pomembno bo, kako bomo igrale me.

  Meta Jerala, prosta igralka Calcita Volleyballa: 

  Imamo dovolj video posnetkov in dovolj informacij, zato se bomo na tekmo lahko dobro pripravile. Glede na videno, imamo dobre možnosti, da proti njim pokažemo dobro odbojko. Vsaka igralka se bo morala na tekmo pripraviti najbolje, kot se zna, da bo odigrala svojo najboljšo odbojko in če bo tako, ne bi smele pregoreti v preveliki želji po dokazovanju. V končni fazi na nas ni nobenega pritiska, naš edini cilj mora biti, da odigramo dobro odbojko, pokažemo čim več in če se pokaže priložnost, skušamo premagati Poljakinje. Ne smem pa si postaviti previsokega cilja, kajti tekem v ligi prvakinj bo še veliko, ta ne bo edina in mislim, da ne bo le v četrtek dan D, v katerem bi morale pokazati vse, kar znamo, da bo teh dni več.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji