Do zmage tudi proti Črnučam

  Calcit Volley – Črnuče 3:0 (22, 20, 27)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

  Calcit Volley: Pereira, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 7, Gil, Vidmar 6, Okroglič 8, Štalekar 10, Kvas, Lakner, Kotnik 2, Štembergar Zupan 16. Trener: Gašper Ribič.

  Črnuče: Mihelčič, Hafner 4, Čopi 10, Ponikvar 3, Tepić 3, Jurić 4, Donik 15, D. Kumer 6, Uršič 5, Ž. Kumer – libero. Trener: Marko Brumen.

  Kamničani so se po štirinajstih dneh spet predstavili svojim navijačem, prvič pa so v prvoligaški konkurenci igrali s Črnučani, novinci v najboljši slovenski odbojkarski ligi. V prejšnjem krogu so črnuški odbojkarji, ki jih vodi nekdanji dolgoletni trener Calcit Volleyja Marko Brumen, nekoliko nepričakovano izgubili z ekipo GEN-I Volley, zato je bil njihov motiv proti aktualnemu pokalnemu prvaku Slovenije še toliko večji.

  Domači trener Gašper Ribič se je tokrat odločil za nekoliko drugačno začetno postavo kot običajno. Na mestu podajalca je tekmo začel Tine Kvas, namesto Guilhemrea Pereire je na mestu korektorja zaigral kapetan Andrej Štembergar Zupan, ob njima pa so bili v postavi še Jure Okroglič, Primož Vidmar, Žan Novljan, Sašo Štalekar in prosti igralec Klemen Hribar. Vendar uvod v tekmo za domačo ekipo ni bil najbolj uspešen, saj so s točko Davida Kumra Črnučani povedli z 12:9, toda na servis Štalekarja, ki je dosegel tudi dva asa, je Kamničanom uspel preobrat. Povedli so s 15:12, po uspešnem napadu Novljana pa so tudi ob drugem tehničnem odmoru vodili s tremi točkami prednosti, ki je do konca niza niso več izpustili iz rok. Vodili so že s 23:19, po dveh lastnih napakah so se jim gostje približali na dve točki zaostanka, drugo zaključno žogo je izkoristil Novljan.

  S štirimi zaporednimi točkami, do dveh so prišli na račun lastnih napak gostov, so Kamničani v drugem nizu povedli s 5:2, razlika treh točk pa je bila po novi napaki Črnučanov tudi ob prvem tehničnem odmoru. S točko Žige Čopija so se gostje po zaostanku štirih točk (7:11) na dvanajsti spet izenačili z domačini, na servisu je bil Stejpan Jurić, Čopi pa je poskrbel tudi za črnuško vodstvo s 13:12. Na drugi tehnični odmor so po novi lastni napaki s točko prednosti odšli domači odbojkarji, ki so z dvema zaporednima asoma Okrogliča gostom pobegnili na tri točke (19:16). Ko so na servis Domna Kotnika, ki je sredi drugega niza zamenjal Vidmarja, Kamničani dosegli dve zaporedni točki, so prišli do šestih zaključnih žog. Zadnjo točko za vodstvo z 2:0 v nizih je prispeval Štembergar Zupan.

  Tudi v tretjem nizu se črnuški odbojkarji niso predali. Z dvema zaporednima blokoma so povedli s 5:3, spet pa so bile lastne napake zanje usodne, kajti po tretji zaporedni so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Svit Hafner je z asom še poskrbel za izenačenje na 13. točki, Čopi pa za črnuško vodstvo ob drugem tehničnem odmoru s 16:14. Po zaslugi Klemna Hribarja, ki je rešil praktično že izgubljeno žogo, je Štembergar Zupan izid na 17. točki izenačil, po dveh avtih gostov in uspešni akciji Štalekarja pa je bilo že 21:18 za Calcit Volley. Vendar s tem tekma še ni bila odločena, z asom Hafnerja so Črnučani izid izenačili na 23:23, v napeti končnici pa so do zmage le prišli domači odbojkarji, ki so izkoristili tretjo zaključno žogo. Tri priložnosti za vsaj častni niz pa so imeli tudi varovanci Marka Brumna.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Črnučani niso zastonj v prvi ligi, odigrali so dobro tekmo, mi pa smo šli vanjo z nekoliko drugačno zasedbo kot običajno. Na trenutke smo hodili tudi po robu, ampak na koncu vseeno zasluženo zmagali. Mislim, da smo premalo naredili z blokom, na trenutke igrali preveč nervozno in jih ves čas vračali nazaj v igro. Za nas je bila to po štirinajstih dneh prva tekma in potrebujemo nekaj časa, da pridemo nazaj v ritem.

  Marko Brumen, trener Črnuč: Calcit me z ničimer ni presenetil, mislim tudi, da je bilo to daleč od njihove najboljše ekipe, saj z Gilom igrajo neprimerno boljše. Sicer pa je moja ekipa igrala dobro, na trenutke zelo všečno igro. Pozna se nam, da nismo imeli menjave na sprejemu, čeprav sam sprejem niti ni bil tokrat velik problem. Več težav smo imeli z napadom, ampak to je naš trenutni domet. Logično je, da naredimo proti takšni ekipi kot je Calcit več lastnih napak, kajti zbranost prej ali slej pade.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec.

   

  Komentarji