Še petič do treh točk

  Calcit Volley – Kema Puconci  3:0 (14, 21, 14)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

  Calcit Volley: Grudina 6, Peterson 2, Mihevc 7, Blažič 14, Igličar 13, Mihalinec 7, Zaplotnik 1, Pogačar 2, Zatkovič 2, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 3, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Kema Puconci: Kovač Šarčevič, Kuhar, Vinkovič, Ajnihar 1, Škraban 12, D. Oletič 4, M. Oletič, Pintarič 2, Šadl, Kovač 9, Mikl – libero, Gjergjek – libero, Proševa 2. Trener: Sebastijan Lenarčič.

  Kamniške odbojkarice so v prvih štirih krogih igrale proti ekipam z dna prvenstvene lestvice, prav tako so bile s spodnjega dela prvenstvene lestvice z dvema zmagama tudi Pucončanke, ki so v primerjavi z lansko sezono doživele veliko sprememb v igralskem kadru. A to velja tudi za domačo ekipo, ki je zabeležila še peto zmago in je ob Novi KBM Braniku in GEN-I Volleyju še vedno edina neporažena ekipa v 1. DOL. Prav z Novogoričankami pa se bodo varovanke Gregorja Rozmana pomerile prihodnjo soboto.

  V prvem nizu so gostje domači ekipi sledile le do četrte točke, vodile so tudi še s 4:3, toda na servis Urške Igličar so Kamničanke dosegle kar sedem zaporednih točk, od tega je dve z asom dosegla kapetanka Calcit Volleyja. Po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Sebastijana Lenarčiča so Pucončanke zaustavile nalet domačih odbojkaric, ki so s točko Katje Mihevc ob drugem tehničnem odmoru vodile s šestimi točkami prednosti. Do konca niza so Kamničanke še naprej pritiskale s servisi. Za vodstvo z 19:10 je bila najbolj zaslužna Pia Blažič, visoke prednosti pa Kamničanke niso več izpustile iz rok. Z novim asom, tokrat Helene Mijoč, se je končal uvodni niz.

  Tudi v začetku drugega niza so bile domače odbojkarice boljše na servisu, spet pa je bila Igličarjeva tista, ki je bila najbolj zaslužna za prvo občutnejšo prednost Kamničank in vodstvo z 8:4. Pucončanke so se s točko Nine Kovač Kamničankam še približale na točko zaostanka (9:10), ob drugem tehničnem odmoru pa so po asu Katje Mihevc spet zaostajale za štiri točke. Gostje se niso predale in po napadu iz druge linije so preko Ive Škraban izid na 20. točki izenačile. To pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo, kajti v končnici niza, ki ga je končala Pia Blažič, je bila bolj zbrana domača ekipa.

  V tretji niz so domače odbojkarice krenile v nekoliko spremenjeni zasedbi, z Američanko Amando Peterson na podaji in Ano Zaplotnik v bloku, namesto Maje Pahor pa je bila na mestu proste igralke Leja Janežič. Tokrat so Pucončanke korak s Kamničankami držale do sedme točke, na servis Mihevčeve in točki Petersonove pa je Lenarčič vzel prvi polminutni odmor v tretjem nizu pri zaostanku treh točk (7:10). S tem pa težav za gostujočo ekipo še ni bilo konec, kajti po uspešnem napadu Tine Grudine je bilo že 12:7 za Calcitovke. Še bližje novim trem točkam so bile Kamničanke po točki Helene Mijoč (20:13), ki je tik pred tem zamenjala razpoloženo Pio Blažič, z blokom Katje Mihevc pa je bila tekma praktično odločena (22:13). Zadnjo točko na tekmi je z blokom dosegla Mijočeva.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Čeprav smo do zmage prišli brez večjih težav, je to še daleč od igre, ki si jo želim. Res je, da smo morda res prikazali solidno, konstantno igro, vendar če bomo želeli proti težjim nasprotnicam igrati dobro, bomo morali raven svoje igre še dvigniti in jo nadgraditi. Verjamem, da smo tega sposobni, je pa res, da smo igrali toliko, kot so nam nasprotnice dovolile, sem pa vesel, da smo svoje delo pošteno oddelali.

  Sebastijan Lenarčič, trener Keme Puconci: Najprej bi čestital ekipi Calcita, ki nas je danes res nadigrala. Dejstvo je, da smo imeli katastrofalen sprejem, brez njega pa proti takšni ekipi, kot jo imajo Kamničanke, ne moreš igrati. Tudi s servisom nismo dovolj pritiskali, bil je prelahek in posledica je vidna. Znamo igrati boljšo odbojko, verjetno pa so se naše mlade igralke ustrašile domače ekipe.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji