Calcitovke v soboto z Vitalovkami

  V Hočah so Calcitovke po izgubljenem uvodnem nizu v drugem in četrtem plesale na robu prepada, saj so ubranile nekaj zaključnih žog in se na koncu vendarle veselile novih treh točk. Dejstvo je, da varovanke Gašperja Ribiča zagotovo niso pozabile igrati odbojke, toda kot kaž,e je slaba igra in poraz z Novo KBM Branikom v finalu pokala Slovenije nanje vplivala predvsem v psihološkem smislu. Zmaga v Hočah bi bila lahko zanje spodbuda za nadaljevanje sezone.

  Mora miniti nekaj časa, da pozabimo na poraz z Mariborčankami. Za nas je bila to neprijetna izkušnja, ki jo moramo preboleti, da si spet vrnemo zaupanje vase in svojo igro. S komerkoli bi v sredo, po poraz v finalu pokala, igrale, bi bila za nas težka tekma. V sredo je bilo za nas pomembno le to, da zmagamo, zato smo bile te zmage tudi vesele, zavedamo pa se, da igra ni bila na visoki ravni. Ampak vsaj zmaga je bila. Tudi sama pa sem prepričana, da odbojke nismo pozabile igrati, treniramo dobro in prej ali slej se bomo spet vrnile na raven pred finalno tekmo z Branikom, je prepričana Kaja Turk, ki je v Hočah zaradi poškodbe Tine Grudine zaigrala na mestu blokerke, igralnemu mestu, ki zanjo ni novo.

  Že lani sem pol sezone v Vitalu igrala na mestu blokerke, tako kot tudi že pred prihodom v prvo ligo. Gašper Ribič me je na začetku sezone preizkusil na mestu sprejemalke, toda s prihodom Slavine Koleve sem se spet preselila na blokersko mesto. Počutim se dobro, vem pa, da moram še pridobiti občutek in upam, da se bom v nadaljevanju sezone ustalila na tem igralnem mestu.

  Kaja Turk je v Calcit Ljubljano prišla na začetku sezone iz Vitala, s katerim se bodo calcitovke pomerile v sobotnem obračunu.

  Tega se veselim, saj je najlepše igrati proti svoji nekdanji ekipi. Bo pa za nas še ena težka preizkušnja, mislim pa, da vseeno manj kot sredina. Zdaj vemo, da smo sposobne zmagovati, verjamem, da bomo igrale bolj prepričljivo in da bomo vitalovkam vsilile svojo igro, pravi 21-letna odbojkarica, ki še ne razmišlja o torkovi tekmi lige prvakinj, ko bo v dvorani Tivoli gostovala italijanska ekipa Igor Gorgonzola Novara.

  Nobena od nas še ne govori o tekmi z Italijankami, saj se moramo najprej osredotočiti na prvo tekmo, ki je pred nami, se pravi na tekmo z Vitalom in šele po njej bomo razmišljale o Italijankah. Ampak kot rečeno, trenutno razmišljamo le o Vitalu in o tem, kako priti iz manjše krize, v katero smo zašle. Prepričana sem, da bomo že v soboto prikazale boljšo igro, v boljše čase svoje ekipe verjame, 186 cm visoka Turkova.

  Čeprav je že nekaj časa znano, katere ekipe bodo v nadaljevanju prvenstva igrale v modri in katere v zeleni skupini, bo 16. krog izredno zanimiv za nadaljnji potek državnega prvenstva, kar zlasti velja za ekipe, ki se bodo borile za obstanek v ligi. Tako bo v Žirovnici gostovala Aliansa-Šempeter, v Puconcih pa Formis. Vodilne Mariborčanke čaka dvoboj v Kopru, v Braslovčah bodo domačinke igrale z GEN-I Volleyjem.

   

  Pari 16. kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 16. januar: Calcit Ljubljana – Vital Ljubljana (ŠD Galjevica, 19:00), Kema Puconci – Formis (Zelena dvorana Puconci, 19:00), Luka Koper – Nova KBM Branik (OŠ Koper, 18:00), Braslovče – GEN-I Volley (OŠ Braslovče, 19:00), Zgornja Gorenjska – Aliansa-Šempeter (ŠD pod Stolom, 20:00).

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  44

  15

  0

  45

  3

  2

  Calcit Ljubljana

  40

  13

  2

  42

  10

  3

  GEN-I Volley

  35

  12

  3

  38

  20

  4

  Luka Koper

  31

  11

  4

  34

  19

  5

  UOK Vital Ljubljana

  24

  8

  7

  28

  26

  6

  Braslovče

  18

  6

  9

  23

  31

  7

  Kema Puconci

  10

  3

  12

  20

  38

  8

  Formis

  9

  2

  13

  14

  40

  9

  Zgornja Gorenjska

  8

  3

  12

  14

  39

  10

  Aliansa-Šempeter

  6

  2

  13

  9

  41

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji