Neustrašni Kamničani do zmage nad Kostanjevico na Krki

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so se na najboljši možni način poslovili od svoje dvorane v letošnji sezoni. V 20. krogu 2. DOL za moške so doma premagali vodilno Kostanjevico na Krki s 3:1 (21, 22, -21, 24). Varovanci Andreja Flajsa bodo prihodnjo soboto, ob 17. uri, gostovali še v Braslovčah.

  Calcit Volley II – Kostanjevica na Krki 3:1 (21, 22, -21, 24)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Vratarič, Pevc.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, Frece, Koncilija, Poljanšek, Uršič, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Kostanjevica na Krki: J. Tomazin, U. Štefanič, Lajkovič, Kavčič, M. Štefanič, Gašpar, Tomšič, Jevšnik, T. Tomazin, Božič (L), Mohar (L), Grubar, Kozole. Trener: Boštjan Tomazin.

  Kamniška druga moška ekipa je bila že pred predzadnjim krogom »obsojena« na četrto mesto, vendar zato niso v tekmo proti vodilni Kostanjevici na Krki, niso vstopili nič manj motivirano. Celo nasprotno, saj so v vseh štirih nizih prikazali zelo dobro igro, s kakršno bi se lahko borili tudi za višja mesta.

  Zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni so kamniški odbojkarji začeli v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Miha Okorn, Gregor Felkar, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek in libero Marko Medved. V prvem nizu so bili vse do 20. točke v prednosti gostje, toda po odlično odigrani končnici, so se zmage veselili domači odbojkarji.

  Tudi v drugem nizu sta bili ekipi izenačeni, spet pa so bili Kamničani bolj zbrani v končnici. V prav tako izenačenem tretjem nizu sta se ekipi do dvajsete točke menjavali v vodstvu, tokrat pa so bili v končnici bolj zbrani bolj izkušeni gostujoči odbojkarji.

  Četrti niz je namesto Felkarja na sprejemu začel njegov soimenjak, Frece, ki je odlično izkoristil svojo priložnost. Kamničani so bili ves čas v rahli prednosti, še naprej so se izkazali s požrtvovalno igro v obrambi in zaključili nekaj težkih žog (prednjačila sta Okorn in Frece). Toda navkljub temu so do zmage prišli šele po še eni razburljivi končnici.

  Izjava po tekmi

  Andrej Flajs, trener Calcit Volleyja II: »V prejšnjih tednih sem bil do svoje ekipe kritičen glede igre, danes pa jih moram vse pohvaliti: prvo postavo in menjave. Proti favoriziranim gostom smo igrali neustrašno, se borili za vsako žogo v obrambi, v napadu pa sem danes videl veliko agresije in dobrih odločitev. Verjetno je bila največja razlika na servisu – danes smo malo grešili, bili pa zelo učinkoviti s pritiskom. Zahvalil bi se gledalcem, ki so prišli še zadnjič v tej sezoni podpreti domače igralce.«