Kamničani ohranili prvo mesto

  SIP Šempeter – Calcit Volleyballa 0:3 (-22, -24, -21)

  Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika: Markelj (Bled) in Klinar (Radovljica).

  SIP Šempeter: Marovt 5, Robida 12, Oder 4, Pokeršnik 23, Hrastovec – libero, J. Vrhunc, G. Vrhunc 1, Javornik 6, Majcenovič, Hirci 2, Majer – libero. Trener: Sebastijan Cilenšek.

  Calcait Volleyball: Štalekar 5, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 3, Ratek 7, Okroglič 9, Vidmar 8, Brulec 1, Kotnik 4, Štembergar Zupan 6, Videčnik 5, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Kamniški odbojkarji so v Šempeter prišli kot vodilna ekipa državnega prvenstva, kot vodilna ekipa so ga tudi zapustili, vendar so do zmage prišli težje, kot kaže končni izid. Šempetrani so jim v vseh treh nizih nudili dober odpor, v končnicah nizov pa je bila zbranost na strani varovancev Gašperja Ribiča.

  Že razplet prvega niza je napovedoval izenačeno igro. Kamničani, za katere še ni zaigral njihova najnovejša okrepitev brazilski korektor Maxson Guilhermo Pereira, so si po zaslugi Primoža Vidmarja priigrali tri točke prednosti (13:10), toda že na štirinajsti sta bili ekipi spet skupaj. V domači ekipi je bil v teh trenutkih razigran Denis Robida, ki je imel ob Danijelu Pokeršniku največ zaslug, da so Šempetrani povedli z 19:18, vendar je Timotej Ratek z blokom Kamničanom priboril dve točki prednosti (21:19), nato pa izkoristil še prvo zaključno žogo.

  Tudi v drugem nizu je bila igra enakovredna, bližje zmagi pa so bili domači odbojkarji. Ob obeh tehničnih odmorih so bili sicer v prednosti Kamničani, ob prvem s točko, ob drugem z dvema, vendar so na servis Nejca Marovta Šempetrani prišli kar do štirih zaključnih žog za izenačenje v nizih. Vse štiri so gosti ubranili, prvo po zaslugi Andreja Štembergar Zupana, ki je zaigral prvič po poškodbi, nato pa sta Jure Okroglič in Sašo Štalekar gostom priborila prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih. Po napaki Pokeršnika jim je to tudi uspelo.

  Nesrečno izgubljeni niz domače ekipe ni zaustavil. Tudi v tretjem je igrala dobro, vendar je naredila preveč lastnih napak, kar so Kamničani izkoristili. S točko Pokeršnika, najbolj učinkovitega igralca tekme so še vodili z 19:18, v končnici pa so bili spet prekratki. Tudi po zaslugi Štembergar Zupana, ki je z asom končal tekmo, v kateri so imeli domači odbojkarji boljši servis in sprejem, a si bili slabši v napadu in bloku, predvsem pa so naredili 13 lastnih napak več kot nasprotnika.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji