Do druge zmage v Mevzi

  Calcit Volley – Sokol Post N 3:0 (19, 14, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Stipaničev Matečić, Rajković (oba Hrvaška).

  Calcit Volley: Grudina, Peterson 6, Mihevc 8, Blažič 10, Igličar 9, Mihalinec 8, Zaplotnik 3, Pogačar 3, Zatkovič 1, Janežič – libero, Jerala 1, Mijoč 4, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Sokol Post N: Haslinger 3, Šarić, Mehić 7, Mišonova 4, Kubova 9, Kličković, Hodžić, Jahn 5, Frhbauer 2, Huber – libero. Trener: Zoran Nikolić.

  Aktualne avstrijske državne prvakinje, ki so do zdaj ta naslov osvojile 46-krat, še pred nekaj leti pa so igrale tudi v ligi prvakinj, so danes daleč od nekdanje slave. V letošnji sezoni srednjeevropske lige so odigrale tri tekme, na vseh treh pa so ostale praznih rok. Boljši od njih so bili Olomouc, Nova KBM Branik in Linamar Bekescsabai, medtem ko so Kamničanke na turnirju v Bratislavi premagale Slavijo, praznik rok pa so ostale v dvoboju z ekipo Strabag Bratislava. V Kamniku bi sicer moral nastopiti tudi češki Prostejov, ki pa je pred začetkom tekmovanja svoje sodelovanje odpovedal.

  Kamničanke so svojo tretjo tekmo v petih dneh spet začele v svoji trenutno najmočnejši zasedbi z Evo Pogačar, Pio Blažič, Katjo Mihalinec, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Urško Igličar in prosto igralko Majo Pahor. Čeprav so ob prvem tehničnem odmoru domače odbojkarice imele dve točki prednosti, so Dunajčanke z asom Julie Marie Frhbauer povedle z 10:8. Igličarjeva je izid na 13. točki izenačila, na servis Mihalinčeve pa nato Kamničanke popeljala še do vodstva s 17:14. Tudi po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Zorana Nikolića, ki je pred leti vodil odbojkarje Maribora, so kamniške odbojkarice nadaljevale v podobnem ritmu ter prvi niz po uspešnem napadu Mihalinčeve zanesljivo dobile.

  Drugi niz so varovanke Gregorja Rozmana začele še bolj odločno in si po dobrih servisih Pogačarjeve in Mihevčeve do prvega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti. Tokrat jim zbranost ni popustila in po bloku Pogačarjeve in napadu Grudine je bilo že 11:5. Tudi po polminutnem odmoru gostij so Kamničanke na servis Igličarjeve dosegle še tri zaporedne točke. Zadnjo z asom, tri zaporedne ase za dvanajst točk prednosti (18:6) pa je prispevala tudi Mihalinčeva. Ko je nato napad gostij z blokom zaustavila Grudina, je bil ob vodstvu 18:6 drugi niz, ki ga je zaključila Helena Mijoč, dokončno odločen. 

  Večja kakovost kamniške ekipe, ki je bila boljša v vseh elementih odbojkarske igre, je do izraza prišla tudi v tretjem nizu. Gregor Rozman ga je začel v nekoliko spremenjeni zasedbi, z Mijočevo namesto Mihalinčeve, namesto odlične Maje Pahor, ki se je spet izkazala na servisu in v polju, pa je priložnost dobila Leja Janežič, namesto Tine Grudine pa Ana Zaplotnik. Ob prvem tehničnem odmoru so sicer še zaostajale za točko, na drugega so po asu Mihevčeve in lastni napaki gostij vodile za štiri. S točko Mijočeve so Kamničanke pred vstopom v končnico niza Dunajčankam pobegnile na 22:15, niz, s tem pa tudi tekma pa se je končala s predolgim servisom Amne Hodžić.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Nisem najbolj zadovoljen, kako smo vstopili v igro. Že nekajkrat zaporedoma se nam je zgodilo, da smo bili na začetku premalo željni igre. Nadaljevanje je bilo boljše, kakovostna razlika med ekipama pa je takšna, da bi bilo vse drugo kot naša zmaga veliko presenečenje.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji