Brez težav v četrtfinale Pokala Slovenije

  Trener kamniških odbojkaric je tekmo proti Kranjčankam, ki igrajo v 2. DOL zahod začel v postavi Eva Pogačar, Katja Mihalinec, Helena Mijoč, Ana Zaplotnik, Eva Zatković, Manja Jerala in Leja Janežič, v nadaljevanju tekme pa sta igrali še Amanda Peterson in Pia Blažič. V prvih dveh nizih so domače odbojkarice še nudile dober odpor ekipi iz Kamnika, v tretjem pa je do izraza prišla večja kakovost Calcit Volleyja, ki se je, ker sta se ekipi dogovorili le za eno tekmo, zanesljivo uvrstil v četrtfinale Pokala Slovenije.

  V sredo se bodo varovanke Gregorja Rozmana ob 20. uri v kamniški športni dvorani pomerile z avstrijsko ekipo Sokol Post N v okviru srednjeevropske lige. Ker je pred začetkom tekmovanja svoje sodelovanje odpovedala češka ekipa Prostejov, bo to edina tekma v Kamniku, Avstrijke pa so v treh dozdajšnjih tekmah srednjeevropske lige ostale praznih rok. Za kamniške odbojkarice bo to verjetno le ogrevanje pred napornim ritmom tekem, ki je pred njimi, saj bodo v soboto, 18. novembra, v domači športni dvorani gostile še Alianso Šempeter v sedmem krogu domačega prvenstva. Prihodnji torek in sredo Kamničanke čaka naporen turnir v češkem Olomoucu. Prvi dan bodo igrale z domačinkami, ki trenutno vodijo v tem tekmovanju, dan pozneje pa še z ekipo Vasas iz Budimpešte.

  V četrtfinalu Pokala Slovenije jih najverjetneje čakata tekmi z GEN-I Vollejem, ki je v prvi tekmi osmine finala v gosteh premagal Ankaran Hrvatine s 3:1, povratna tekma pa bo na sporedu v sredo, 22. novembra, v Novi Gorici. Prva četrtfinalna tekma bo 29. novembra v Kamniku, povratna bo teden dni pozneje v Novi Gorici, zaključni turnir pa bo 21. in 22. decembra.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji