Dan D za uvod v novo sezono

  Alessandro Beltrami, italijanski strokovnjak na klopi slovenskih državnih prvakinj, je s svojim pomočnikom Aljošo Jemcem in kondicijskim trenerjem Daliborjem Todorovićem, v torek imel prvi trening z, v zadnjih dveh sezonah, najboljšo slovensko ekipo. Sicer pa so se igralke zbrale že dan pred tem, ko so se udeležile Kamfesta v Kamniku in bile na koncertu skupine Dan D.

  Da uvodni trening ne bi bili preveč obremenjujoč za sklepe, se je trener Beltrami odločil, da bo prvi trening po dopoldanskem fitnesu kar na igrišču za mivko v Črnučah. V športnem parku Ludus bodo v prihodnjih dneh potekali tudi drugi treningi, dopoldne pa jih bomo kombinirali s fitnesom in treningom v dvorani, je o začetku priprav dejal Aljoša Jemec, ki bo tudi v novi sezoni v vlogi pomočnika trenerja.

  Ker bodo v prvem delu priprav manjkale slovenske reprezentantke Tina Grudina, Urška Igličar in Meta Jerala, ki se pripravljajo na kvalifikacijske nastope za uvrstitev na EP 2017, s svojima reprezentancama pa sta tudi Belgijka Ilka van deVyver in Bolgarka Slavina Koleva, sta se treningom pridružili igralki VOLLEYBALLLjubljane, Katja Mihevc in Ana Zaplotnik ter še nekatere mlajše igralke. Od igralk, ki so tudi v minuli sezoni nosile dres slovenskih prvakinj pa so Olivera Kostić, Kaja Turk in Elena Kučej ter obe novinki, Pia Blažič in Maja Pahor.

  Od lanske sezone v ekipi ni več Ane Katarine Hribar, ki je prenehala z igranjem, in Maje Forštnarič, ki bo v novi sezoni igrala za Alianso Šempeter, manjka pa tudi Petra Vrhovnik, ki okreva po operaciji hrbta. Vodstvo kluba je še v pogovorih z organizatorko igre Mojco Božič in sprejemalko Moniko Potokar, ki sta na pripravah slovenske izbrane vrste.

  Prve pripravljalne tekme trener Beltrami načrtuje sredi septembra, prva uradna tekma odbojkaric Calcita Ljubljane v novi sezoni pa bo 12. oktobra, ko bodo v uvodnem krogu 1. DOL za ženske gostile Novo KBM Branik. Ob obeh domačih tekmovanjih bodo slovenske državne prvakinje igrale še v srednjeevropski ligi in v kvalifikacijah lige prvakinj. V drugem krogu bo njihov nasprotnik italijanska ekipa Liu Jo Nordemeccanica Modena. Prva tekma bo na sporedu 1. novembra v Ljubljani, povratna pa 5. novembra v Modeni.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec


  Komentarji