Kamničani začeli s treningi

  Pravzaprav so Kamničani s pripravami na novo sezono začeli že v sredo, ko so se zbrali na paintballu na Kraljevem hribu, pod vznožjem Velike Planine. Novi trener Gašper Ribič je imel na voljo dvanajst igralcev, kolikor jih ima trenutno na voljo. Ob novincu Okrogliču je s prvo ekipo treniral tudi Metod Golob, sicer član druge kamniške ekipe, v ponedeljek pa se bo ekipi pridružil še nadarjeni Teo Podobnik. Vseh dvanajst je bilo tudi na današnjem dopoldanskem treningu na igrišču odbojke na mivki Pod Skalco, za zdaj pa so kamniški odbojkarji po odhodu Tončka Šterna brez korektorja.

  Brata Štern sta se pač odločila, kot sta se. Na to nimam vpliva, sem pa vesel, da imamo že na začetku priprav praktično celotno ekipo. Če nam bo uspelo pripeljati še enega dobrega igralca na mestu korektorja, bomo imeli dobro ekipi. Verjamem, da nam bo z dobrim delom uspelo izpeljati vse cilje, ki si jih bomo zastavili. Sicer pa se ekipe vsako leto nekoliko spreminjajo, menjajo in tudi mi nismo izjema. Na srečo kakšnih velikih sprememb ni, manjše sicer so, a kot rečeno, s tem se moramo sprijazniti in odpreti novo poglavje, je po današnjem dopoldanskem treningu dejal Ribič, ki se je po treh letih na klopi ženske ekipe Calcita Volleyballa spet vrnil v moško odbojko.

  Priprave bodo potekale nekoliko drugače, kot so bili igralci vajeni prejšnja leta. V avgustu bodo treningi v glavnem dvakrat dnevno. Dopoldne se bomo bolj posvečali telesni pripravi, občasno bomo treninge kombinirali tudi z žogo, največ poudarka žogi pa bomo imeli popoldne, kjer bomo iz tedna v teden stopnjevali tempo, v septembru pa bomo začeli s pripravljalnimi tekmami, je Ribič na kratko spregovoril tudi o načrtu priprav.

  Tekmovalna sezona se bo za Kamničane začela 8. oktobra, ko jih čaka gostovanje v Murski Soboti proti Panviti Pomgradu, teden dni pozneje pa bodo v svoji športni dvorani gostili kanalski Salonit. Sistem tekmovanja bo v novi sezoni nekoliko spremenjen, saj se bo šest prvouvrščenih ekip rednega dela v enokrožni ligi pomerilo v modri skupini, medtem ko se bodo druge štiri ekipe v zeleni skupini borile za obstanek v ligi. Končnica bo potekala v že znani obliki (četrtfinale, polfinala, finale).

  Tekem bo nekoliko manj, zato pa bomo imeli več časa za trening. Glede na razpored tekmovanja bo pomembno, da bomo v najboljši formi v drugem delu prvenstva, od marca do maja, ki bodo ključni, saj bo tudi v pokalnem tekmovanju četrtfinalne tekme na sporedu šele februarja, zaključni turnir pa marca. Tudi v Evropi nas tekmi s francoskim Toursom čakata šele decembra, je še dodal novi trener Kamničanov, ki je kot igralec z njimi na začetku tega tisočletja osvojil tri naslove državnega prvaka, enkrat pa je bil tudi pokalni zmagovalec. Kot trener pa je bil z odbojkaricami Calcita dvakrat državni prvak, dvakrat prvak srednjeevropske lige in enkrat pokalni zmagovalec.


  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič

  Blokerji: Matic Videčnik, Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner

  Korektor: –

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Komentarji