Če bi lahko, bi izbral številko 23

  Kako doživljaš uspehe svojega kluba? In kako neuspehe?

  Veliko lepše je, ko doživljaš uspehe, kar pomeni, da je ves trud nagrajen, ko pa pridejo neuspehi, moraš to čim prej preboleti in se iz tega čim več naučiti.

  Kdaj si začutil ljubezen do odbojke in kdaj je bilo jasno, da si talent? Kako se je začela tvoja športna kariera in kako si prišel v OK Calcit?

  Odbojko sem začel igrati že v začetku osnovne šole v Žužemberku, kjer je bila odbojka nekako edini šport, z odbojko so se ukvarjali praktično vsi. Žužemberk velja za ekipo, ki je v mlajših kategorijah vedno pri samem vrhu. Tako smo tudi mi takrat s klubom osvojili vse naslove državnih prvakov v vseh mlajših kategorijah. V Calcit sem prišel iz ekipe Krka Novo mesto, in sicer ko sem končal srednjo šolo v Novem mestu in se vpisal na Fakulteto v Ljubljani.

  Kako s soigralci in trenerjem proslavite uspešno odigrano tekmo? Ste po tekmi navadno utrujeni ali imate še energijo za proslavljanje?

  Uspešno odigrano tekmo proslavimo z večerjo, če je bila tekma odigrana v goteh, drugače pa ne proslavljamo veliko. Po tekmi sem običajno utrujen, če pa zmagamo kakšno res pomembno tekmo pa se najde energija tudi za proslavljane le te.

  Če ne bi igral odbojke, kateri šport bi izbral? S katerim športom se še rad ukvarjaš?

  Odbojka je nekako edini šport v katerem se vidim. Če ne bi igral odbojko, bi se verjetno ukvarjal z odbojko na mivki, ki je prav tako atraktiven in zanimiv šport. Rad pa spremljam vse športe, tako z žogo kot brez nje.

  Ali je pomembno, katero številko na dresu nosiš?

  Ni izrednega pomena, vendar so mi nekatere številke bolj všeč druge. Rajši pa izberem številko, ki jo je nosil kakšen igralec, ki sem ga v mlajših letih občudoval in mi je bil idol. Če bi bilo mogoče v odbojki izbrati katerokoli številko, bi se odločil za številko 23, ki jo je nekoč nosil Michael Jordan, zdaj pa sta mi zanimivi predvsem številki 10 in 13.

  Kaj počneš v prostem času? Kakšno glasbo rad poslušaš?

  V prostem času rad počivam, si ogledam kakšno zanimivo tekmo (nogomet, košarka, odbojka, …), grem s prijatelji na pijačo… Poslušan predvsem hrvaško in balkansko glasbo.

  Kam se najraje odpraviš na dopust? Kakšen bi bil tvoj sanjski dopust, če bi imel neomejena finančna sredstva in s kom bi ga preživel?

  Na dopust se najrajši odpravim na destinacijo kjer je morje. En mesec na hrvaških otokih in obali s punco je sanjski dopust, za katerega ne potrebuješ neomejenih finančnih sredstev.

  Kako usklajuješ športno kariero s formalnim izobraževanjem? Že kaj razmišljaš, kaj boš počel, ko boš prenehal igrati odbojko? Kje se vidiš čez 15 let? Kaj si želiš postati, ko boš velik? Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

  Zaključujem študij na fakulteti za varnostne vede. Ko bom prenehal igrati odbojko, bom svoje življenje posvetil svoji družini. Ko bom velik, želim početi nekaj, kar bom počel rad in z veseljem, zaenkrat pa še ne vem, kaj bo to.

  V profesionalnem športu najbrž prostora za lenobo ni …, pa vseeno, kaj je bil tvoj najizvirnejši izgovor, da ti ni bilo treba na trening?

  Izgovorov, da mi ne bi bilo treba iti na trening, še nisem uporabil, ker hodim z veseljem na treninge. Tudi trenerji pa so razumni, tako da v primeru utrujenosti ali bolezni ni potrebno iskati izgovorov, zakaj ne bi šel na trening.

  Kaj je bilo na zadnji fotografiji, ki si jo posnel s telefonom?

  Nekaj vročega …

   

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji