Calcitovke v Stuttgart

  Varovanke Gašperja Ribiča so uspešno začele z letošnjim državnim prvenstvom. Z izjemo drugega niza, še to do drugega tehničnega odmora, je bila njihova igra ves čas zbrana, na visoki ravni, tako da Braslovčanke niso imele pravih možnosti za presenečenje.

  Čeprav smo v drugem nizu ob drugem tehničnem odmoru še zaostajali za gostjami, smo v nadaljevanju tudi ta niz mirno pripeljali do konca. Za prvo tekmo v sezoni so lahko zadovoljni, pred nami pa so nove preizkušnje in verjamem, da bo naša igra še boljša, kot je bila danes, je po zmagi nad ekipo iz Braslovč, ki ni pokazala vsega svojega znanja in bo v nadaljevanju sezone zagotovo igrala bolje, dejal Ribič, trener ljubljanskih odbojkaric, ki so že danes odšle na močan turnir v Nemčijo.

  Calcitovke se bodo v Stuttgartu v prvi tekmi pomerile s francosko ekipo Mulhouse. Z njo so igrale predlani, obakrat so bile boljše Francozinje, petkova, ki se bo začela ob 15.30 uri, bo zato za Ribičevo četo tudi test, ali je od takrat napredovala v svoji igri.

  Mulhouse je vedno v vrhu francoske lige in vedno ima kakovostno ekipo. Vsekakor bo do dober pokazatelj naše trenutne pripravljenosti. Takšne tekme nam lahko samo koristijo, se dvoboja s francoskimi odbojkaricami veseli Ribič.

  V drugi tekmi prvega dne turnirja se bosta pomerili domači Aliantz MTV Stuttgart, ki bo v letošnji sezoni tudi igral v ligi prvakinj in Asterix Kieldrecht, ki je aktualni belgijski prvak. V soboto bosta na sporedu tekmi za tretje oziroma prvo mesto.

  Po turnirju v Nemčiji bodo ljubljanske odbojkarice od 13. do 15. oktobra v Tivoliju organizirale prvi turnir letošnje prenovljene srednjeevropske lige. Na prvi tekmi, v torek, ob 17. uri bodo igrale proti madžarski ekipi Nyiregyhaza, v četrtek ob isti uri še z dunajskim SVS Postom, v sredo se bodo Madžarke in Avstrijke pomerile med sabo, Calcitovke pa bodo tega dne igrale tekmo osmine finala pokala Slovenije z ekipo MG Mobil Ptuj. S tem pa serije zaporednih tekem za državne prvakinje še ne bo konec, kajti prihodnjo soboto bodo v Kopru igrale še tekmo drugega kroga državnega prvenstva.

  Pred nami so izredno naporni dnevi, saj bomo do tekme s Koprčankami odigrali pet tekem, toda žal drugače ni šlo. Po tekmi v Kopru se bo zadeva nekoliko umirila in potem bomo v glavnem igrali le še v ritmu sreda – sobota, tako da bomo več časa lahko nameni tudi treningom. Do zdaj smo določenim zadevam namenili več časa, drugi manj, v vsakem primeru pa bomo morali do prve tekme v ligi prvakinj še dvigniti raven svoje igre, je Ribič že počasi v pričakovanju uvodne tekme v ligi prvakinj, ko bodo njegove varovanke 29. oktobra v dvorani Tivoli gostile poljski Trefl Sopot.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji