Kamničani začenjajo z Mevzo

  Čeprav so kamniški odbojkarji v ponedeljek izgubili z ACH Volleyjem, so z igro potrdili, da se bodo tudi v letošnji sezoni borili za najvišja mesta v domačem prvenstvu. Podobno kot lani so bili tudi v ponedeljek blizu uspeha, blok in sprejem sta bila celo na strani Kamničanov, učinkovitost v napadu je bila pri obeh ekipah 40-odstotna, zato pa so Ljubljančani imeli dva asa več, naredili pa so štiri napake manj in prav lastne napake so bile usodne za varovance Marka Brumna.

  Toda na ponedeljkov poraz so Kamničani že pozabili, kajti pred njimi so novi izzivi. V Innsbrucku bodo z domačini turnirja odprli letošnjo srednjeevropsko ligo, ki bo potekala drugače kot do zdaj. Po klavrni lanski sezoni, ko se dolgo ni vedelo, kaj bo s srednjeevropsko ligo in ko so izpeljali kvalifikacijski in zaključni turnir – prvo mesto je na koncu osvojil prav Innsbruck -, bo v letošnji sezoni v njej devet ekip, tri iz Slovenije. Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu, skupaj jih bo 12, najboljše štiri ekipe bodo igrale še na zaključnem turnirju, kar bo eden skritih ciljev kamniške ekipe.

  Na uvodni tekmi srednjeevropske lige se bodo Kamničani pomerili z lanskoletnimi zmagovalci, ekipo Hypo Tirol iz Innsbrucka, ki jo vodi Daniel Gavan. Avstrijski prvaki, v zadnjih letih redni udeleženci lige prvakov, bodo nastopili oslabljeni, brez treh igralcev, ki bodo igrali na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji. Manjkali bodo slovenski reprezentant Gregor Ropret, ki je tudi kapetan ekipe, slovaški reprezentant Stefan Chrtiansky yr. in letošnja okrepitev, estonski korektor Renee Teppan. Vendar ima Innsbruck tudi brez njih izredno močno ekipo, v kateri so še štirje Brazilci in češki bloker Marek Beer.

  V soboto bodo Calcitovci igrali še s Panvito Pomgradom, ki v prvenstvo ni vstopila na najboljši način, saj je nekoliko nepričakovano izgubila v Kranju. Toda Dejan Fujs, trener soboške ekipe, bo zagotovo znal dvigniti raven igre svoje ekipe, dvoboji med Kamničani in Sobočani pa so bili vedno zanimivi.

  V srednjeevropski ligi bodo v letošnji sezoni igrali ACH Volley, Calcit Volleyball, Panvita Pomgrad (vsi Slovenija), Hypo Tirol Innsbruck, Posojilnica Aich/Dob, Amstetten (vsi Avstrija), Mladost Zagreb, Mladost Kaštela (oba Hrvaška), Spartak Myjava (Slovaška).

  Spored turnirja v Innsbrucku

  Petek, 9. oktober: Hypo Tirol Innsbruck – Calcit Volleyball (19:00), sobota, 10. oktober: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad, nedelja, 11. oktober: Panvita Pomgrad – Hypo Tirol Innsbruck.

  Drugi turnirji Calcit Volleyballa v srednjeevropski ligi

  Myjava, 27.-29. december, 2015: Spartak Myjava – Calcit Volleyball, Calcit Volleyball – Amstetten, Amstetten – Spartak Myjava.

  Kamnik, 15.-19. januar, 2016: Calciot Volleyball – Mladost Zagreb, Mladost Zagreb – Mladost Kaštela, Mladost Kaštela – Calcit Volleyball.

  Ljubljana, 12.-14. februar, 2016: Posojilnica Aich/Dob – Calcit Volleyball, Calcit Volleyball – ACH Volley, ACH Volley – Posojilnica Aich/Dob.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji