Maribor generalka za Ukrajino

  Mladi odbojkar z Brd, ki bo prihodnji mesec dopolnil šele 20 let, je v Kamnik prišel v poletnem prestopnem roku. Ker na njegovem igralnem mestu igra Jan Brulec, trenutno verjetno najboljši organizator igre v slovenski ligi, za zdaj ni dobil veliko priložnosti za igranje, vendar zaradi tega ni razočaran.

  Na začetku sezone sem bil presenečen, ko so me iz Calcita poklicali, če bi se želel pridružiti ekipi. Zame je bila velika čast priti v Kamnik, saj gre za urejen klub z dolgo tradicijo. Ker sem še novinec v ekipi, so bila moja pričakovanja glede samega igranja malo manjša, vendar skušam izkoristiti vsako priložnost, ki mi jo trener Marko Brumen ponudi. Želim se dokazati in mu vrniti zaupanje, pravi Konjedic, ki ni edini novinec v ekipi. Ob njem sta še blokerja Matic Videčnik in Sašo Štalekar, za drugo ekipo igrata David Renko in Marko Merkun.

  Pred začetkom sezone niti nismo pričakovali, da bomo tako uspešni, vendar se pozna, da je jedro ekipe že nekaj let skupaj, tu mislim na brata Štern, Brulca, Kotnika, Štembergar Zupana, Hribarja … Za sabo imajo že kar nekaj skupne kilometrine in tudi to se pozna, pa tudi nam novincem se je bilo lažje vključiti v ekipo.

  V Go Volleyju je bil Konjedic navajen boja za obstanek, v Kamniku je že v prvi sezoni prišel do pokalne lovorike.

  Zame je že sama uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja predstavljala velik uspeh, saj z Go Volleyjem v zadnjih letih nikoli nismo prišli tako daleč. Za nameček smo postali še pokalni zmagovalci, kar je samo še češnja na torti.

  V sredo so Kamničani v Murski Soboti ostali praznih rok, pravzaprav pričakovano, kajti po tako naporni tekmi z ACH Volleyjem v finalu pokala in zmagi, se je bilo le tri dni pozneje proti tako kakovostni ekipi kot je Panvita Pomgrad težko zbrati za nov podvig. Kljub temu so bili blizu vsaj točke, če ne tudi zmage.

  Gostovanje v Murski Soboti je vedno občutljivo, ker vemo, da je Panvita v svoji dvorani zelo dobro. Poznala se nam je tudi utrujenost naših glavnih akterjev, vsi smo bili malo utrujeni, tudi še vedno pod vtisom uspeha v pokalnem tekmovanju. Upam, da bomo vtis že v soboto popravili in pred nami je še ena zanimiva tekma, je Konjedic svoje misli že usmeril na sobotno tekmo z Mariborčani, ki bo nekakšna generalka pred torkovim gostovanjem v osmini finala pokala challenge v Harkovu.

  Tekma z Mariborom bo za nas pomembna tudi zato, da se vrnemo v zmagoviti ritem. Mariborčani imajo dobro ekipo, vendar smo že v njihovi dvorani dokazali, da so premagljivi in pričakujem, da bomo to potrdili tudi na domačem igrišču. Zmaga bi bila vsekakor dobra popotnica za Ukrajino, da še v pokalu challenga skušamo priti čim višje, kar ne bo lahko, kajti kot smo slišali, gre za odlično ekipo. Morda bo naša prednost v tem, da bo povratna tekma v Kamniku, je še dejal študent arhitekture.

  V soboto bodo v 16. krogu 1. DOL za moške na sporedu le še tri tekme, kajti že sredi decembra je Fužinar doma izgubil s Krko. Državni prvaki bodo v Tivoliju igrali s Sobočani, kar bo ponovitev polfinala pokala Slovenije, v katerem so bili boljši Ljubljančani. Kanalci bodo proti Kranjčanom iskali tisto točko, ki jo potrebujejo, da si še praktično zagotovijo igranje v modri skupini, v Šempetru pa bo že ena od tekem, ki bo odločala o obstanku v prvoligaški konkurenci.

  Pari 16. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 16. januar: Calcit Volleyball – Maribor (ŠD Kamnik, 19:00), SIP Šempeter – National Žirovnica (OŠ Šempeter, 19:30), ACH Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Tivoli, 18:00), Salonit Anhovo – Triglav Kranj (ŠD Kanal 19:00); že odigrano: Fužinar Metal – Krka 1:3 (18, -23, -22, -20).  

  1

  ACH Volley

  41

  14

  1

  44

  2

  Calcit Volleyball

  37

  12

  3

  40

  3

  Panvita Pomgrad

  29

  10

  5

  36

  4

  Maribor

  28

  9

  6

  33

  5

  Triglav Kranj

  24

  8

  7

  27

  6

  Salonit Anhovo

  23

  9

  6

  31

  7

  Krka

  18

  6

  10

  26

  8

  SIP Šempeter

  14

  4

  11

  22

  9

  National Žirovnica

  9

  3

  12

  13

  10

  Fužinar Metal Ravne

  5

  1

  15

  11

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji