Calcitovke premagale mladinke ZDA

    Slovenske državne prvakinje so dvoboj z mladimi Američankami začele v postavi Ilka van de Vyver, Monika Potokar, Slavina Koleva, Tina Grudina, Elena Kučej, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala. Z boljšim sprejemom in igro v napadu so domače odbojkarice v izenačenem uvodnem nizu, potem ko so Američanke izid na 19. točki izenačile, z bolj zbrano igro v končnici slavile v uvodnem nizu. V drugem so z odličnimi servisi povzročale veliko težav gostjam, ki so ob prvem tehničnem odmoru zaostajale za sedem točk, ob drugem za 13, ob koncu niza pa so skupaj zbrale le pet točk.

    V tretjem nizu je domači trener Ribič v igro poslal Mojco Božič, ki je po težavah s kolenom po daljšem času spet zaigrala, Kajo Turk, Majo Forštnarič in Urško Igličar. Tudi v tako spremenjeni zasedbi so domačinke dobro začele niz, na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk, v nadaljevanju pa so jim gostje z blokom povzročale veliko težav in prišle do zmage. V četrtem nizu je zaigrala še Ana Katarina Hribar, tako da sta bili Koleva in Jerala edini, ki sta odigrali celotno tekmo. Po slabšem začetku in zaostanku dveh točk, so v nadaljevanju calcitovke vajeti igre vzele v svoje roke ter prišle do zanesljive zmage.

    Za Calcit Volleyball so igrale: Grudina 6, Božič 2, Igličar 8, Forštnarič 3, Kučej 3, Kostić 11, Hribar 3, Jerala – libero, Turk 5, Potokar 10, Koleva 15, van de Vyver 3.

    Komentarji